Platforma brasoveana Pro Roman a pierdut, printr-o decizie a autoritatilor de la Bucuresti, titlul de parc industrial si, o data cu el, facilitatile pe care le confera acest statut.

Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, a emis in 14 aprilie Ordinul nr. 592, care anuleaza titlul de parc industrial al societatii comerciale Pro Roman, acordat in 2004. Facilitatile de care beneficia ca parc industrial vizau deducerea din profitul impozabil a unei cote de 20% din valoarea investitiilor, aminarea platii TVA pentru materialele si echipamentele necesare realizarii sistemului de utilitati din interiorul parcului, precum si aminarea dreptului de deducere a TVA la agentii economici care realizeaza investitia.

Ordonanta facuta pe genunchi

Secretarul de stat in Ministerul Integrarii Europene, Adrian Ciocanea, a anuntat ca ordonanta privind infiintarea Parcului Industrial Roman a fost facuta pe genunchi si la influente politice, ceea ce face ca intreaga structura a parcului sa fie gresit conceputa din start. Exista posibilitatea ca infiintarea societatii Pro Roman sa poata fi atacata, pentru ca nu a fost constituita in buna regula. Vina apartine celor care au intocmit prevederile Ordonantei nr. 115/2003 si care vor fi sanctionati. Vom vedea care sint functionarii vinovati de intocmirea prevederilor ordonantei, iar cei care au facut erori vor trebui sa dea socoteala pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile la intocmirea prevederilor ordonantei pentru infiintarea parcului industrial Roman, sustine Ciocanea.

AVAS isi vinde actiunile la Tractorul

Saptamina trecuta, un act normativ elaborat de Executiv face referire la o alta societate brasoveana. Este vorba despre ordonanta de urgenta prin care guvernul a mandatat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa vinda pachetul de actiuni detinut de stat la SC Tractorul UTB SA Brasov. Potrivit ordonantei, vinzarea se va face prin negociere, catre un investitor strategic capabil sa asigure relansarea economica a societatii. Tractorul Brasov este una dintre societatile comerciale mari din portofoliul AVAS, cu o situatie financiara dificila si al carei proces de privatizare nu a fost finalizat.

Soarta altor societati aflate in portofoliul AVAS va fi decisa in sase luni. Potrivit proiectului privind calendarul masurilor de aplicare a programului de guvernare, exista doua posibilitati: privatizare sau lichidare. Documentul citat mai prevede finalizarea de catre Ministerul Economiei a procesului de privatizare a societatilor Foradex, Petrotrans, si Romgaz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri