“Pentru urmatorii 4 ani avem un plan deschiderea a 2-3 restaurante pe an, insa depinde foarte mult de locatiile pe care le vom gasi, cerintele fiind foarte exacte si stricte”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii companiei.

In functie de amplasare si suprafata, investitia intr-o locatie Pizza Hut poate varia intre 500.000 si 1.200.000 euro, incluzand amenajarea, echipamentul, uniformele si pregatirea angajatilor.

Incepand cu luna noiembrie a anului trecut a fost introdus un nou sistem de luare a comenzii in localurile Pizza Hut (prin utilizarea pocket PC-urilor), investitie care se ridica la aproximativ 10.000 euro pe restaurant. Pana in acest moment sistemul a fost implementat in Bucuresti, Timisoara si Constanta, ramanand ca pana la sfarsitul lunii iulie sa fie introdus si in restul locatiilor din tara.

Beneficiul major il constituie evidenta centralizata a vanzarilor, a tranzactiilor si marfurilor, care conduce la economii de timp in deciziile de operare, marketing si aprovizionare. Este un sistem care automatizeaza la maxim activitatea intregului local, genereaza rapoarte, ce altfel ar fi foarte greu de realizat.

Citeste si:

Mai mult decat atat, sistemul reduce costurile operationale, precum si marja de eroare a luarii comenziilor si pregatirii produselor, timpul de servire fiind redus cu 25%, ceea ce se simte mai ales in intervalele aglomerate.

American Restaurant System, compania care detine franciza Pizza Hut pentru Romania, opereaza, in prezent, 11 locatii Pizza Hut, dintre care patru in Bucuresti, doua in Constanta si cate o locatie in Ramnicu-Valcea, Timisoara, Iasi, Bacau, Cluj. Fluxul anual de clienti inregistrat in restaurantele Pizza Hut se ridica la aproximativ 2,5 mil. persoane.

Istoria Pizza Hut a inceput sa se scrie in 1958, Kansas, USA. Doi frati, Frank si Dan Carney, imbratisand ideea unui prieten de a deschide un local de pizza (mancare care nu era prea populara in America anilor '50) s-au imprumutat chiar de la mama lor cu 600$, au inchiriat un mic spatiu in cea mai aglomerata intersectie a orasului, au cumparat echipamente second-hand si au deschis primul lor local (cu 25 de locuri). Astfel s-a nascut "Pizza Hut" - cel care avea sa devina cel mai mare si de succes lant de restaurante de pizza din lume, cu circa 12.000 locatii in peste 100 de tari.