Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a anuntat ca va organiza in data de 29 iunie un targ al locurilor de munca pentru concernul finlandez Nokia, care va investi intr-un parc industrial din comuna clujeana Jucu
Potrivit directorului executiv al agentiei, Daniel Don, targul va avea loc la Sala Sporturilor “Horia Demia” intre orele 8.00 si 18.00, fiind alteptate circa 6.000 de persoane, dintre care multe chiar si dinafara judetului.

Don a avut ieri dimineata o intalnire cu directorul de resurse umane al concernului Nokia, Mikko Huttunen, pentru a pune la punct detaliile de organizare a bursei locurilor de munca, evenimentul fiind considerat cel mai mare de acest gen, din istoria postdecembrista a tarii noastre.

“Structura de meserii care poate fi accesata in cadrul acestui targ va cuprinde muncitori necalificati, tehnicieni, ingineri, va fi partea de cercetare-dezvoltare, va fi partea de resurs umane, logistica, administrativ si partea de management. in total vor fi 500 de locuri de munca”, a declarat Daniel Don citat de NewsIn, mentionand ca proportia cea mai mare a locurilor de munca va fi destinata muncitorilor necalificati, in acest sens fiind amenajate 5 standuri pentru doritori.

Potrivit lui Don, joi, 24 mai AJOFM va cunoaste daca la targ vor participa si partenerii Nokia – printre care a fost aminitita compania Foxcon care contruieste echipamente pentru investitiile concernului finlandez din toata lumea. Organizarea bursei locurilor de munca va costa AJOFM Cluj in jur de 35.000 de lei, iar mediatizarea, cea mai costisitoare, va fi facuta si cu ajutorul altor agentii judetene.

In Nokia Village vor lucra pana la sfarsitul anului 2007, 1.300 de peroane, din care 500 pentru Nokia, 700 pentru Foxcon si 100 pentru celelalte firme. Din cei 500 de angajati pentru Nokia, sub 100 vor fi persoane cu studii superioare, potrivit AJOFM Cluj.

Concernul finlandez de telefonie mobila Nokia a semnat in 26 martie 2007 la Bucuresti, cu Consiliul Judetean Cluj, un memoriu privind o investitie de 60 de milioane de euro – care va genera alte investitii, in total ajungandu-se la 200 de milioane de euro – in Parcul industrial Tetarom III, aflat la 21 de km de Cluj-Napoca, in comuna Jucu (N-E judetului, spre Zalau). Investitia totala va crea 15.000 de locuri de munca.

Investitia va purta denumirea de Nokia Village si va include mai multe companii, principalul investitor fiind concernul finlandez, care si-a anuntat intentia de a incepe productia la 1 ianuarie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri