Artima Timisoara a raportat afaceri in crestere cu 34% anul trecut, la 275,4 milioane lei, in timp ce profitul a scazut cu 41%, la 4,95 milioane lei, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.
Numarul de angajati al companiei din Timisoara a ajuns la peste 1.060 anul trecut, in crestere cu 43% fata de 2005. Cifra de afaceri a companiei timisorene a fost in 2005 de 205 milioane lei, iar profitul de 8,34 milioane lei.

Lantul de supermarketuri Artima are in vedere extinderea activitatii in urmatorii ani, prin deschiderea de magazine, in principalele orase din Romania. Compania detine supermarketuri in 17 orase din tara, printre care Oradea, Arad, Brasov, Deva, Hunedoara, Resita, Dej, Bistrita, Severin, Caransebes, Lugoj, etc.

In 2006, compania detinea 19 supermarketuri. Anul acesta compania intentioneaza sa deschida in jur de zece magazine, ajungand la 29 de supermarketuri. in anul 2009, compania intentioneaza sa detina 50 de magazine in Romania, potrivit paginii de internet a companiei.

Artima Retail Investment Company a fost creata de omul de afaceri Florentin Banu in 2001. in martie 2005, Enterprise Investors, firma care administreaza fondul de investitii Polish European Fund V, a cumparat lantul de magazine Artima. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 17 milioane de euro.

Enterprise Investors este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din Europa Centrala si de Est si a investit in comerciantul de produse alimentare Artima SA si in compania de software Siveco. Polish Enterprise Fund este cel mai mare fond al Enterprise Investors, in valoare de 300 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri