Compania Agricover a realizat un profit de 4,5 milioane de lei in primele patru luni ale anului, cu 84 % mai mare comparativ cu perioada similara din 2006, iar cifra de afaceri a crescut cu 25 %
Agricover, companie specializata in productie si activitati in agricultura, a realizat in primele patru luni ale anului 2007 o cifra de afaceri de 74,5 milioane de lei, cu 25 % mai mult comparativ cu perioada similara din 2006.

"Pentru anul in curs, Agricover estimeaza o cifra de afacei de 320 de milioane de lei, cu 60 de milioane de lei mai mare decat in 2006 si un profit de 14 milioane de lei, in crestere cu 5 % fata de anul precedent. Planurile de investitii cuprind cresterea capacitatii de depozitare in silozuri si a celei de procesare a semintelor, dezvoltarea flotei de transport si continuarea achizitiilor de echipamente moderne", a declarat directorul general al Agricover, Robert Arsene.

Pe piata cerealelor si produselor oleaginoase, compania este lider de piata in achizitii directe, cu 300.000 de tone in 2006 si un estimat de 360.000 tone in anul curent. in ceea ce priveste volumul vanzarilor de seminte, acesta a depasit 12.000 tone in 2006, obiectivul pentru 2007 fiind de 18.000 tone seminte.

De asemenea, compania intentioneaza sa se extinde pe piata externa, respectiv in Bulgaria si in Serbia si sa realizeze investitii de circa 7-8 milioane de euro in diviziile de achizitie si comercializare a produselor oleaginoase si cerealelor.

Agricover isi desfasoara activitatea de preluare a cerealelor in 32 puncte de lucru, baze de receptie si silozuri, situate in noua judete: Arges, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Mehedinti, Teleorman, Dolj si Olt. Dispunand de o capacitate totala de depozitare de circa 700.000 tone, compania ocupa locul al doilea ca si capacitate de insilozare a cerealelor in Romania.

Prezenta pe piata romaneasca din anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzau si Ulvex SA Buzau, Agricover detine pozitia de lider pe piata semintelor de grau durum si al doilea producator de seminte de mazare si de orzoiaca de primavara. De asemenea, compania ocupa primul loc ca distribuitor de pesticide in Romania, avand o oferta ce cuprinde erbicide, fungicide, insecticide si ingrasaminte foliare.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri