Compania European Goldfields a cumparat o detinere suplimentara de 30% la firma Hellas Gold si, ca urmare a unei refinantari, compania detine peste 50% din capitalul necesar dezvoltarii celor doua mine de aur pe care le are Hellas in Romania si Grecia, relateaza NewsIn, citand editia online a Montreal Gazette.
European Goldfields dispune in prezent de suma de 215 milioane dolari in numerar, ca urmare a unei refinantari recente, adica de peste 50% din capitalul necesar pentru dezvoltarea celor doua mine de aur pe care firma Hellas Gold le detine in Romania si Grecia.

Compania Hellas Gold detine trei zacaminte de aur si metale nepretioase cotate la bursa in nordul Greciei. Zacamintele de aur, zinc, plumb si argint se afla la Stratoni si Olympias, iar la Skouries exista zacaminte de cupru si de aur, potrivit paginii de internet a companiei European Goldfields.

Hellas Gold a inceput productia la Stratoni in septembrie 2005 si vanzarea de aur de la Olympias in iulie 2006. Hellas Gold a solicitat aprobarile necesare dezvoltarii proiectelor de la Skouries si Olympias.

Compania European Goldfields detine 80% din exploatarea aurifera de la Certej din Romania. European Goldfields a inaintat guvernului roman in martie 2007 un studiu de fezabilitate tehnica, in scopul obtinerii aprobarilor necesare pentru dezvoltarea exploatarii de aur si argint de la Certej.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri