Altex va investi 20 milioane euro in extinderea si modernizarea retelei anul acesta si va deschide cinci magazine noi Media Galaxy in Iasi, Cluj si in alte orase mari din tara, a declarat directorul de operatiuni Altex, Adrian Urda.
"Pentru anul acesta ne-am planificat investitii de 20 milioane de euro ce vor fi alocate extinderii si modernizarii magazinelor Altex Mega Store si Media Galaxy. Vom deschide cinci magazine Media Galaxy in marile orase din tara precum Iasi, Cluj si altele. Pe langa Romania, avem in vedere si dezvoltarea unor proiecte noi in tarile vecine precum Serbia si Bulgaria", a adaugat Adrian Urda.

Altex a investit deja 200.000 euro in modernizarea magazinului Media Galaxy din Mall Vitan Bucuresti care are o suprafata de peste 2.200 metri patrati si va continua procesul de remodelare si asupra altor magazine din tara.

De asemenea, retailerul a inceput demersurile pentru extinderea pe pietele din Sud-Estul Europei si intentioneaza ca in anul 2008 sa deschida in Bulgaria primul magazin din afara tarii. Extinderea Altex se va face la inceput in Bulgaria, pentru ca este cea mai apropiata de Romania din punct de vedere al distantei geografice, potrivit presedintelui companiei Dan Ostahie. Mai mult, presedintele Altex a spus ca mentalitatile consumatorilor romani si bulgari sunt foarte asemanatoare, ceea ce va face ca experienta acumulata de Altex in Romania sa poate fi folosita foarte usor si in Bulgaria.

Pentru anul 2007, Altex isi propune consolidarea cotei de piata si estimeaza o cifra de afaceri de 275 milioane euro. Retailerul de electronice si electrocasnice a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca efect al schimbarilor in structura organizationala.

Grupul Altex este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati. in ceea ce priveste cifra de afaceri si profitul, grupul Altex a inregistrat anul trecut o scadere la ambele categorii. Profitul a scazut usor, iar cifra de afaceri s-a diminuat fata de 2005 cu 20% pana la 220 milioane euro.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri