Producatorul de ciocolata Kandia - Excelent si cei 33 de distribuitori exclusivi ai sai au solicitat Consiliului Concurentei (CC) o dispensa de la Legea Concurentei pentru a permite desfasurarea contractelor de distributie exculsiva intre companie si distribuitori.
Potrivit Legii Concurentei, distributia exclusiva este interzisa, dar pot exista exceptii, daca se dovedeste ca efectele pozitive prevaleaza asupra celor negative sau sunt suficiente pentru a compensa restrangerea concurentei.

"Distributia exclusiva este o intelegere verticala, in cadrul careia furnizorul convine sa vanda produsele sale unui singur distribuitor, in scopul revanzarii intr-un anumit teritoriu (teritoriu ce poate fi reprezentat de o localitate, unul sau mai multe judete, sau chiar intreaga tara). Distributia exclusiva poate fi combinata si cu exclusivitatea de marca, in sensul ca distribuitorii isi asuma obligatia de a nu comercializa si alte marci similare de produse, concurente cu cele ale furnizorului", se precizeaza in comunicat.

Consiliul Concurentei a deschis o investigatie pe piata produselor din zahar, pe piata produselor din ciocolata si pe piata produselor de patiserie din Romania pentru a verfica in ce masura sistemul de distributie al Kandia - Excelent afecteaza concurenta pe piata. In urma investigatiei se va stabili daca distributia exclusiva existenta intre Kandia - Excelent si cei 33 de distribuitori exclusivi ai sai poate continua.

Agentii economici terti pot transmite autoritatii de concurenta, in scris, pana la data de 25 ianuarie 2008, observatiile sau punctele lor de vedere in acest caz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri