Compania care ofera servicii de calatorie societatilor si persoanelor fizice, Millennium Tour, va investi in 2008 circa 14 milioane de euro pentru realizarea a doua hoteluri, in portul Dubova si in Bucuresti, a declarat, potrivit NewsIn, directorul executiv al companiei, Dragos Penca.
"Lucram acum la un hotel in portul Dubova, pe malul Dunarii, primul port mare in amonte de Orsova, in zona Cazanelor Dunarii. Este un hotel destinat navelor de croaziera care trec pe Dunare din nefericire toate sub pavilion strain. Hotelul, in afara de functia sa de unitate de primire, are dotarile necesare alimentarii navelor de croaziera cu apa, alimente si de evacuare a rezidurilor. Asteptam autorizatia de construire pentru un alt hotel in Bucuresti. Primul hotel are un buget alocat de cinci milioane de euro. Hotelul din Bucuresti, in functie de cerintele din autorizatia de construire, are bugetate intre opt milioane si 10 milioane de euro", a explicat Penca.

Acesta a precizat ca primul hotel va fi gata cel mai probabil in 2009, iar capacitatea sa este de 80 de camere.

Totodata, Millennium Tour, estimeaza pentru 2008 realizarea unei cifre de afaceri de circa 30 de milioane de euro, incluzand investitiile aferente acestui an, cifra fiind de aproape trei ori mai mare fata de cea inregistrata in 2007, de 11 milioane de euro. Profitul Millennium Tour a depasit anul trecut 250.000 de euro.

Potrivit datelor companiei, 78% din activitatea Millennium Tour este dedicata ticketingului.

"Un alt segment al activitatii noastre, reprezentand 11%, este corporate travel (servicii de calatorie adresate companiilor n.r.). Practic, noi ne ocupam de tot ce inseamna deplasarea angajatilor unei firme, de la deplasari de protocol, deplasari de lucru sau deplasari in interes personal al angajatilor clientului nostru. Turismul reprezinta la noi numai 8% din cifra de afaceri, de 11 milioane de euro in anul 2007. In pricipiu nu vindem vacante de grup tot ceea ce facem este sa personalizam vacantele clientilor nostri. Aici, cele mai mari cereri sunt pentru pachete avion plus masina plus hotel sau masina plus hotel" a afirmat directorul executiv al Millennium Tour.

In 2007, aproximativ 30.000 – 35.000 de persoane au folosit serviciile Millennium Tour pentru vizitarea diferitelor destinatii. Potrivit datelor companiei, din punct de vedere turistic, in topul preferintelor romanilor se mentine Grecia, urmata de Bulgaria. In ceea ce priveste zborurile, in top se afla destinatiile din SUA, unul dintre factorii care a contribuit la aceasta situatie fiind relaxarea regulilor de acordare a vizelor, urmata de Europa cu destinatiile Madrid, Roma, Milano si Barcelona.

Conform informatiilor furnizate de companie, cea mai cautata destinatie turistica va fi in 2008, Muntenegru. "Turistic, in sezonul estival, noi pariem pe Muntenegru. Sunt mai multi factori care ne fac sa credem asta: se intra numai cu cartea de identitate, Serbia a renuntat la vizele pentru romani, ca destinatie nu este foarte departe, Bulgaria a marit tarifele si a inceput „sa dea cu nuca in perete”. Practic, se intimpla si la ei (bulgari n.r.) fenomenul Neptun – Olimp 2000 – 2003, cand lumea dormea in receptia hotelului pentru ca acesta vanduse mai multe camere decat avea", a explicat Dragos Penca.

Acesta a mai precizat ca numarul romanilor care aleg destinatii exotice creste simtitor, "avand in vedere ca o corziera de 10 zile in Caraibe costa, fara avion, cat un sejur de sapte nopti de Revelion in Poiana Brasov, circa 1.000 de dolari".

De asemenea, potrivit datelor companiei, Millennium Tour este si dispecer de transport, cu o capacitate de 2000 - 2500 de pasageri, avand autocare de peste trei stele. Acestea pot fi inchiriate pentru conferinte, simpozioane sau de catre persoane fizice, cifra de afaceri a acestui departament fiind de aproximativ 250.000 de euro.

"In Romania ne confruntam cu un paradox - cresc costurile de transport, combustibili, piese, salarii, si scad tarifele pe kilometru (...). Ca exemplu, masinile, motorina si piesele costa cat in Germania. Difera doar salariile, care nu reprezinta foarte mult din tariful unitar. In conditiile acestea, in Romania poti inchiria un autocar cu 1 euro/km iar in Germania tariful incepe de la 2,1 euro/km" a mai spus directorul executiv al Millennium Tour.

Potrivit acestuia, in 2006 compania a inregistrat o cifra de afaceri de sase milioane de euro, iar profitul s-a ridicat la 80.000 de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri