Autoritatile din Rasinari vor investi aproximativ 30 milioane de euro, bani din fonduri europene, pentru amplasarea a trei microhidrocentrale pe Valea Stezii si Valea Cascadelor, a declarat viceprimarul localitatii sibiene, Petru Bratu, citat de NewsIn.
„Se va supune hotararii acest lucru la sedinta de luna aceasta (a Consiliului local, n.r.), apoi speram ca pana in toamna, daca totul merge bine, prima microhidocentrala sa intre in functiune”, a explicat viceprimarul.

Localitatea sibiana va avea, datorita acestei prime microhidrocentrale, curent electric la pret modic pentru iluminatul public.

„Noi oprim iluminatul public pe la ora 1.00 noaptea si il mai pornim dimineata pe la 4.00 pentru ca nu ne permitem sa il folosim mai mult. Astfel, am elimina aceasta problema din start si vom avea cheltuieli mult mai mici”, a mai spus viceprimarul din Rasinari.

Intr-o a doua faza, urmeaza ca energia electrica sa fie gratuita pentru iluminatul stradal, primarie, politie, scoala, gradinita si persoanele nevoiase. „Restul de curent electric ce va fi produs de microhidrocentrale va fi vandut, iar banii vor ajunge la bugetul local”, a mai spus Bratu.

Costurile pentru o microhidrocentrala se ridica la 10 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri