Rompetrol Rafinare (RRC) mizeaza in acest an pe o reducere a pierderilor nete pana la 8,7 milioane dolari, pe fondul unor afaceri estimate sa avanseze cu 21%.
Compania, al carei principal activ este rafinaria Petromidia, a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 116,18 milioane dolari (circa 285,4 milioane lei), conform situatiilor financiare consolidate si calculate in standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Rezultatele consolidate si auditate includ situatiile anuale ale Rompetrol Rafinare si cele ale subsidiarelor: Rompetrol Petrochemicals, Rompetrol Downstream, Rom Oil, Rompetrol Quality Control si Rompetrol Logistics, care include la randul ei subsidiarele Eurojet si Rompetrol Gas.

Rompetrol Rafinare estimeaza pentru acest an un avans al cifrei de afaceri nete cu 21%, pana la 3,16 miliarde dolari, dupa ce in 2007 afacerilor companiei s-au cifrat la 2,61 miliarde dolari (6,41 miliarde lei).

In acelasi timp, compania petroliera mizeaza pe o sporire a profitului operational (EBIT) in acelasi ritm - de 21% - cu cel de anul trecut, pana la 40,83 milioane dolari, fata de nivelul obtinut anul trecut, de 33,81 milioane dolari (aproximativ 83,05 milioane lei).

Compania va investi in acest an circa 164,14 milioane dolari, potrivit programului de investitii aprobat de actionari.

La Rafinaria Petromidia se estimeaza in acest an o productie de 4,07 milioane tone de materii prime, dintre care aproximativ 3,93 milioane tone de titei. In schimb, Rafinaria Vega si-a propus pentru acest an sa prelucreze o cantitate de 316.920 tone.

Compania are un capital social de aproape 2,11 miliarde lei, divizat in 21,1 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Capitalizarea Rompetrol Rafinare este de 1,27 miliarde lei (346,67 milioane euro), conform cotatiei de 0,0603 lei, stabilita in sedinta din 29 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri