Albalact Alba Iulia, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata lactatelor din Romania, are un nou director financiar in persoana lui Dumitru Dragomir, finantist cu experienta in industria FMCG.
Dumitru Dragomir a ocupat anterior aceeasi functie la doua companii multinationale importante – Artima SA (Enterprise Investors) si MOL Romania. Ceea ce l-a facut castigator pentru functia de director financiar la Albalact este experienta sa de lunga durata in industria FMCG – a ocupat mai multe pozitii manageriale si de supervizare in departamentele financiare ale Ursus SA si Companiei de Bere Romania SA, iar in ultimul an a administrat financiar un important lant de supermarket-uri, preluat recent de Carrefour – Artima SA.

„Ne dorim cu adevarat sa avem un management profesionist, european, pentru ca Albalact a crescut mult si va continua sa creasca, respectand principiile moderne ale unei ierarhii profesionale bine structurate. Fara o echipa de management buna nu putem continua planurile de dezvoltare stabilite pentru anul acesta. Cautam sa ne cladim strategiile cu oameni care stiu ce inseamna industria FMCG in Romania si mai ales care stiu cum sa gaseasca oportunitatile de dezvoltare. Sunt convins ca am facut o alegere buna pentru functia de director financiar”, declara Traian Simion, directorul general al Albalact Alba Iulia.

Finantist prin educatie, Dumitru Dragomir a absolvit, in 1994, Facultatea de Finante-Banci din cadrul Academiei de Studii Economice, urmand apoi studii aprofundate in management financiar si administrare. Curand va absolvi cursurile ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), cea mai importanta organizatie mondiala a profesionistilor contabili.

Din anul 2007 si pana recent, Dumitru Dragomir a fost responsabil cu toate activitatile financiare, legale, de resurse umane si IT in cadrul companiei Artima. Una dintre experientele financiare cu greutate a fost, insa, de departe functia de director financiar al MOL Romania - companie de comercializare a carburantilor. In perioada 2004 – 2007, Dumitru Dragomir a administrat toate activitatile financiare si de achizitie ale firmelor din grupul MOL Romania.

In compania Albalact, Dumitru Dragomir va coordona obiectivele strategice, operationale si tactice pentru departamentul financiar, avand sub conducere o echipa de 18 specialisti.

„Am convingerea ca, alaturi de ceilalti colegi, vom dezvolta un departament financiar puternic - un partener cheie pentru celelalte departamente - adaptat la cerintele de flexibilitate impuse de industria FMCG si de dinamica accelerata a evolutiei companiei in perioada urmatoare”, spune Dumitru Dragomir, noul director financiar al Albalact.

Noua mutare in echipa de management a Albalact vine la scurt timp dupa numirea in functia de director general a lui Traian Simion, cel care timp de doi ani si jumatate a dezvoltat echipa de vanzari si strategiile de marketing ale companiei in calitate de director comercial.

Albalact se afla in prezent printre primii cinci producatori de lactate din Romania. Potrivit analizelor MEMRB, Albalact este lider de piata pe segmentul laptelui proaspat pasteurizat cu laptele Zuzu si lider de piata cu untul de masa Albalact. Laptele UHT Fulga a adus companiei Albalact pozitia doi pe segmentul UHT. Albalact produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu si De Albalact.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri