Zamfirescu Racoti Predoiu a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de aproape 25% in primul semestru, fata de perioada similara a anului trecut si mizeaza pentru intregul an 2008 la o crestere a acesteia cu 30%, fata de 2007, au declarat reprezentantii casei de avocatura.
"In primele sase luni am crescut cifra de afaceri cu 20-25% fata de perioada similara a anului trecut. Anul trecut am inregistrat o cifra de afaceri de trei milioane euro brut", a declarat senior partner Zamfirescu Racoti Predoiu, Calin Zamfirescu, citat de NewsIn.

Acesta a mai declarat ca in acest an societatea de avocatura intentioneaza sa isi mai adauge in portofoliu inca patru clienti mari si sa dezvolte departamentul de taxe pentru care compania deja are avocati cu experienta.

Conform sursei citate, departamentul de litigii al societatii de avocatura aduce peste 40% din cifra de afaceri.

"Romania cunoaste anual peste doua milioane de litigii noi, aceasta inseamna ca 10% din populatie are un proces. Aproape un sfert din aceste litigii sunt comerciale, iar numai 1% se solutioneza pe cale amiabila", a declarat Calin Zamfirescu. In momentul de fata, a mai spus acesta, sunt 4.000 de litigii care sunt in fata institutiilor de arbitraj din tara.

Senior partener Zamfirescu Racoti Predoiu, Ioana Racoti, a declarat ca pentru anul in curs societatea de avocatura estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri. Aceasta a mai precizat ca in acest an nu se asteapta tranzactii spectaculoase nici in domeniul pietei de capital, nici in cel al energie sau real estate. "Am discuta cu partenerii nostri si se pare ca cel putin pe piata de capital si cea de real estate s-a instaurat acalmia. Am avut clienti care, desi intentionau sa intre pe piata de capital, s-au retras pentru a astepta o perioada mai sigura", a spus Ioana Racoti.

De asemenea, aceasta a mai spus ca au fost contactati de companii din Franta sau Grecia care ar fi interesate de posibile investitii in domeniul energiei eoliene, dar pentru moment acestea sunt doar la faza de prospectare.

Din tranzactiile importante asistate anul trecut de Zamfirescu, Racoti, Predoiu fac parte listarea Vimetco N.V. pe London Stock Exchange, finantare prin credit sindicalizat a societatii Vimetco N.V. cu 190 milioane de dolari, asistenta Grupului irlandez CRH in preluarea Elpreco Craiova si asistenta proiect imobiliar Romflet SA (peste 700 apartamente cu o valoare de 120 milioane de euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri