Anastas Dimovski (foto) a fost numit director al diviziei Betoane si Agregate in cadrul Holcim Romania, pozitie recent infiintata in cadrul companiei, menita sa sustina si sa sporeasca performantele acestor segmente de afacere, au anuntat reprezentantii companiei.
Anastas Dimovski lucreaza in cadrul Grupului Holcim din 1993 si a ocupat mai multe posturi tehnice si de management, mai intai ca Director Tehnic la Excel Concrete, companie membra a Grupului Holcim in Sydney, Australia, iar ulterior la Holcim Group Support Ltd., in Holderbank, Elvetia, unde a ocupat pozitia de Consultant Senior si Sef de Departament.

"Cresterea continua si dezvoltarea segmentelor de afacere reprezentate de betoane si agregate necesita flexibilitate si adaptabilitate continua la cele mai noi provocari ale pietei. Din aceste motive, am resimtit necesitatea unor resurse suplimentare pentru a ne sustine performantele actuale si am creat o pozitie noua in cadrul companiei, aceea de Director Betoane si Agregate", a declarat Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania.

Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati. Holcim Romania S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si 5 statii de agregate. Holcim Romania are in prezent aproximativ 1.400 angajati.

Holcim Romania a inregistrat in 2007 afaceri cu 28% mai mare decat 2006, pana la 990 milioane lei, in timp ce profitul brut, inainte de impozitare, s-a redus cu 33%, la 138,9 milioane lei, datorita cheltuielilor operationale care au crescut mai accelerat decat vanzarile, dar si a deprecierii leului.

Potrivit raportului financiar, veniturile totale ale companiei au ajuns anul trecut la 1,034 miliarde lei, in timp ce cheltuielile s-au majorat la 895,7 milioane lei fata de 668,8 milioane lei in 2006. Totodata, profitul net din 2007 al companiei a scazut la 114,5 milioane lei fata de 174,9 milioane lei cat a fost in 2006. Holcim Romania mizeaza anul acesta pe o crestere a cifrei de afaceri de pana la 20% fata de 2007 si doreste sa isi pastreze actuala cota de piata de 28-30%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri