Organizatia nonguvernamentala MaiMultVerde a lansat alaturi de UniCredit Tiriac Bank centrul de inchiriat biciclete Cicloteque, care dispune pentru inceput de 100 de biciclete.
Lansarea a fost insotita de un mars organizat pe traseul Piata George Enescu - Piata Mihail Kogalniceanu la care au participat mai mult de 100 de biciclisti printre care Sorin Oprescu, si europarlamentarul Daciana Sarbu.

Centrul dispune de 100 de biciclete, iar alte cinci standuri de parcare pentru biciclete exista la sediile principalelor centre universitare din Capitala, la libraria Carturesti din strada Arthur Verona si la sediile UniCredit Tiriac Bank, finantatorul proiectului timp de un an.

Pentru a inchiria bibiclete este nevoie de o legitimatie de membru, care costa 100 de lei pe an, cu reducere pentru pentru elevi, studenti sau pensionari, la 50 de lei. Cu aceasta legitimatie se pot inchiria biciclete cu 2 lei pe ora, respectiv 1 leu pe ora (tarif redus). Exista si diverse variante mai avantajoase: 12 ore costa 10 de lei, respectiv 5 lei, cu reducere, iar bicicleta inchiriata o zi costa 20 de lei, iar la tarif redus, 10 lei.

Traficul rutier excesiv este cea mai mare sursa de poluare in capitala. In fiecare luna, in Bucuresti se produc 273 de tone de praf si 125 de tone de plumb, aproape toate provenind de la traficul rutier. Dintr-o problema de disconfort zilnic, traficul excesiv si poluarea cauzata de acesta se transforma treptat intr-o amenintare la adresa sanatatii populatiei. Astazi, in Bucuresti circula zilnic cca 1 500 000 de autovehicule, incluzandu-le pe cele de tranzit sau folosite in aprovizionare.

Aproximativ 30% dintre autovehicule circula folosind benzina cu plumb, combustibil extrem de nociv, interzis de Uniunea Europeana.

In cazul expunerii la concentratii ridicate, particulele de plumb si alte metale aflate in suspensie pot afecta sistemul nervos, functiile renale, hepatice, respiratorii.

La 10 kilometri parcursi, o bicicleta va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeasi distanta cu 1500 de grame. Folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ pentru deplasarea in oras este deja o masura adoptata eficient in foarte multe capitale europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri