Capitala Austriei, Viena, dispune de o nouă armă în lupta împotriva coronavirusului: livratorii pe biciclete care, în loc de pizza, aduc acum teste la o mie de locuitori pe zi.

"Suntem mai rapizi decât maşinile, putem să ne strecurăm prin trafic şi nu trebuie să căutăm locuri de parcare", a declarat pentru AFP Marcus Hanauld, un tânăr de 25 de ani care, în urmă cu doar trei săptămâni, livra mâncare pe bicicletă, scrie Agerpres.

Echipaţi cu mască, ochelari şi mănuşi de protecţie, livratorii oferă un test care constă în clătirea gâtului cu o soluţie salină. Odată scuipat lichidul într-o eprubetă, el va ajunge, la sfârşitul misiunii de opt ore a livratorului, la un laborator care-l va prelucra.

O sută de astfel de curieri traversează capitala Austriei de la începutul lunii octombrie, cu scopul de a creşte numărul de teste efectuate şi de a urmări mai bine contactele persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus, pe fondul criticilor legate de gestionarea celui de-al doilea val al epidemiei.

Toţi au beneficiat în prealabil de o pregătire pentru a administra corect testele, a le depozita în rucsacul lor special şi a învăţa gesturile pentru a se proteja de COVID-19. La fel ca numeroase alte ţări din Europa, Austria se luptă să oprească propagarea bolii, în contextul în care ţara a înregistrat un număr record de cazuri noi, de peste o mie pe zi.

Până la sfârşitul lunii, oraşul doreşte să dubleze numărul livratorilor de teste pe biciclete şi să îşi consolideze întregul dispozitiv de combatere a COVID-19, maladie care de la începutul pandemiei a făcut 872 de victime în Austria, potrivit ultimele statistici oficiale.

Sursa foto: Timelynx / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri