Capitala Austriei va folosi circa 300 de curieri pe biciclete pentru a transporta teste de depistare a noului coronavirus de la locuinţele rezidenţilor la laboratoare medicale, a anunţat vineri un înalt oficial din domeniul sănătăţii, în contextul criticilor generate de reacţia lentă a autorităţilor din Viena în faţa pandemiei de COVID-19, informează DPA.

Viena, unde se înregistrează zilnic circa 300 de infectări, reprezintă aproximativ 40% din numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Austria în ultimele zile, conform Agerpres.ro.

Mesagerii biciclişti vor vizita persoanele suspecte de COVID-19 la domiciliile acestora şi le vor instrui în privinţa modului de realizare a acestor teste, care presupun doar o gargară, a declarat Peter Hacker în cadrul unei conferinţe de presă. Până acum, testele erau efectuate de personalul sanitar, care recolta o probă din nasul pacientului.

Curierii urmează să transporte în fiecare zi până la 1.000 de teste cu ajutorul bicicletelor şi mopedelor, reprezentând circa o şesime din numărul zilnic al testelor efectuate în Viena pentru depistarea noului coronavirus. Oraşul austriac a introdus de asemenea recent ''un autobuz pentru stoparea focarelor'', în scopul testării elevilor, atunci când un coleg de-al lor prezintă simptome de COVID-19.

Locuitorii Vienei au criticat autorităţile locale pentru faptul că efectuarea testelor de depistare a noului coronavirus şi primirea rezultatelor durează mai multe zile. Ministrul Sănătăţii, Rudolf Anschober, a îndemnat responsabilii din Viena să reducă durata procedurii de testare la 48 de ore, pentru a se alinia astfel celorlalte provincii din Austria.

Sursa foto: angellodeco / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri