Coronavirus: Viena foloseşte curieri pe bicicletă pentru a accelera procedurile de testare a populaţiei

Capitala Austriei va folosi circa 300 de curieri pe biciclete pentru a transporta teste de depistare a noului coronavirus de la locuinţele rezidenţilor la laboratoare medicale, a anunţat vineri un înalt oficial din domeniul sănătăţii, în contextul criticilor generate de reacţia lentă a autorităţilor din Viena în faţa pandemiei de COVID-19, informează DPA.

Viena, unde se înregistrează zilnic circa 300 de infectări, reprezintă aproximativ 40% din numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Austria în ultimele zile, conform Agerpres.ro.

Mesagerii biciclişti vor vizita persoanele suspecte de COVID-19 la domiciliile acestora şi le vor instrui în privinţa modului de realizare a acestor teste, care presupun doar o gargară, a declarat Peter Hacker în cadrul unei conferinţe de presă. Până acum, testele erau efectuate de personalul sanitar, care recolta o probă din nasul pacientului.

Curierii urmează să transporte în fiecare zi până la 1.000 de teste cu ajutorul bicicletelor şi mopedelor, reprezentând circa o şesime din numărul zilnic al testelor efectuate în Viena pentru depistarea noului coronavirus. Oraşul austriac a introdus de asemenea recent ''un autobuz pentru stoparea focarelor'', în scopul testării elevilor, atunci când un coleg de-al lor prezintă simptome de COVID-19.

Locuitorii Vienei au criticat autorităţile locale pentru faptul că efectuarea testelor de depistare a noului coronavirus şi primirea rezultatelor durează mai multe zile. Ministrul Sănătăţii, Rudolf Anschober, a îndemnat responsabilii din Viena să reducă durata procedurii de testare la 48 de ore, pentru a se alinia astfel celorlalte provincii din Austria.

Sursa foto: angellodeco / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri