Firmele de constructii Concefa si Ambient, doi dintre cei mai mari angajatori sibieni au anuntat ca fac impreuna disponibilizari de aproape 1.000 de angajati.
Agentia Jundeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu a primit deja instiintarile privind cele doua concedieri colective venind din partea oamenilor de afaceri sibieni Hotariu Cercel (Concefa) si Ioan Ciolan (Ambient), scrie Sibianulonline.ro.

Concefa Sibiu (COFI) a obtinut in intervalul ianuarie-septembrie al acestui an un castig net de 1,1 milioane lei (290.240 euro), de peste trei ori mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, desi cifra de afaceri a societatii a crescut cu 57,2%.

In primele noua luni ale anului trecut, societatea obtinuse un castig net de 3,43 milioane lei.

In intervalul ianuarie-septembrie al anului curent, afacerile companiei au fost de 74,38 milioane lei, in crestere cu 57,2% fata de perioada similara a anului trecut, cand acestea s-au cifrat la 47,31 milioane lei.

Societatea are ca obiect de activitate constructia de cladiri si lucrari de geniu civil.

In primavara acestui an, retailerul sibian anunta planuri mari pentru 2008: trei hipermarket-uri, din care doua locatii deja anuntate, la Ramnicu Valcea si Miercurea Ciuc. “Investitia va fi in jur de 15 -25 milioane euro. Intentia noastra este ca, pana la finalul anului 2010, brandul Ambient sa fie prezent si in alte 10 orase”, declara in martie, pentru Wall-Street, Dana Modrescu, Brand Manager Ambient.

Harta Crizei Economice

Compania alocase atunci un total de 35-40 milioane de euro pentru inaugurarea a trei centre comerciale, restul urmand sa fie utilizat pentru achizitionarea unor terenuri in cateva locatii din tara.

Ambient este o companie cu capital integral romanesc, infiintata in 1993 care are peste 2.600 de angajati. Ambient este divizat in 12 departamente comerciale: materiale de constructii si structuri; metale; materiale izolante, pal si produse derivate; vopsele, adezivi si termosistem; parchet, mocheta usi, feronerie; instalatii sanitare/termice; ceramica obiecte sanitare, armaturi, flori, decoratiuni, menaj; scule si utilaje pentru constructii, service si inchirieri; instalatii electrice; mobila; electrocasnice
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri