GdF Suez, prin intermediul filialei sale Electrabel, a semnat cu Termoelectrica un Memorandum pentru construirea unei centrale electrice noi la Borzesti, de 400 MW, proiect ce se ridica la circa 400 milioane euro, a declarat directorul general al Termoelectrica, Ioan Ugureanu.
Proiectul este de tip greenfield si construirea sa va dura 36 de luni. Urmeaza ca centrala electrica sa fie pusa in functiune in 2012, a precizat directorul general al Termoelectrica in cadrul unei conferinte de presa.

In acest proiect, GdF Suez este actionar majoritar, iar Termoelectrica va avea o participatie in natura (de exemplu, echipamente, teren), potrivit lui Ioan Ungureanu, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca urmeaza sa fie facut un studiu de fezabilitate pentru proiectul centralei, ce va fi gata in primul trimestru din 2009, sau cel tarziu in trimestrul II. In urma acestuia, se va stii exact capacitatea instalata a centralei si necesarul de investitii.

"Datorita acestei participatii, GdF Suez isi consolideaza pozitia din Romania. Deja prezent in domeniul inmagazinarii, al distributiei si al comercializarii de gaze naturale, Grupul intentioneaza sa includa in portofoliul sau si partea de productie si comercializare de electricitate. La cateva zile dupa lansarea primei etape a proiectului centralei nucleare de la Cernavoda, acest nou acord este o confirmare a ambitiilor Grupului de dezvoltare in Europa Centrala si de Sud-Est", a declarat membrul Comitetului Executiv al GdF Suez si directorul executiv al Directiei Energie Europa, Pierre Clavel.

In Romania, GdF Suez are o participatie de 51% la Distrigaz Sud, filiala ce deserveste 1,2 milioane clienti, 59% din Depomures si 65% din Amgaz. Recent, grupul a semnat contractul pentru a participa cu 9,15% in proiectul construirii reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda.

Recent, pe 20 noiembrie, Termoelectrica impreuna cu Electrocentrale Galati si Grupul CEZ din Cehia au semnat Memorandumul de Intelegere pentru proiectul termocentralei de la Galati, de pana in 400 MW, proiect estimat la circa 400 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri