DHL International Romania a finalizat ultima etapa din procesul de achizitie a companiei Cargus, initiat in aprilie anul acesta, parte din strategia DHL de a ramane primul jucator pe piata locala de curierat expres, a anuntat compania.
Potrivit celor doua parti, procesul de achizitie a trecut prin mai multe etape, compania Cargus fiind obiectul unor proceduri legale si fiscale riguroase.

In prezent, toate partile implicate (DHL, Cargus, Consiliul Concurentei, firma de avocatura McGregor & Partners si compania de consultanta in management Byron Associates) confirma ca tranzactia a fost finalizata.

"Aceasta achizitie reprezinta cea mai mare tranzactie pe piata interna de curierat care va permite atat DHL, cat si Cargus sa castige cota de piata si sa-si imbunatateasca serviciile, prin intermediul celei mai mari retele pentru curierat intern si international", a declarat Gian Sharp, Managing Director al DHL International Romania.

La randul sau Augustin Plesea, fostul presedinte al Cargus a declarat ca "achizitia reprezinta un succes si va duce compania Cargus pe pozitia de lider de piata pe segmentul de curierat intern".

Negocierile dintre cele doua companii au inceput in 2006, cand DHL a abordat pentru prima data Cargus, incepand astfel acest parteneriat pe termen lung. Potrivit DHL, Cargus ofera o platforma solida de dezvoltare pe piata autohtona de curierat, care completeaza pozitia de lider pe care DHL o detine pe piata internationala de curierat expres.

DHL International Romania si Cargus se vor dedica in continuare clientilor, oferind servicii rapide, de incredere si competitive. Conform acordului, cele doua companii vor continua sa opereze ca entitati separate, pastrandu-si angajatii, marcile si tipurile de servicii. Gian Sharp va conduce noua echipa comuna de management, iar Augustin Plesea isi va pastra pozitia in echipa de management in calitate de Consilier General.

DHL este liderul global al pietei de curierat expres si logistica, specializat in furnizarea de solutii inovative si adaptate cerintelor specifice, provenite printr-o singura sursa. DHL ofera expertiza globalã in transportul expres, transportul de marfa aerian si maritim, transportul pe uscat, solutii logistice contractuale, precum si in servicii postale internationale.

Reteaua internationala DHL leaga peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume. Compania numara circa 300.000 de angajati. DHL este o marca a Deutsche Post World Net. Grupul a inregistrat venituri de peste 63 miliarde euro in 2007.

Cargus este prima companie privata de curierat domestic din Romania. In cei 17 ani de activitate, Cargus si-a dezvoltat cea mai extinsa retea de curierat din Romania, detinand mai mult de 90 de oficii si centre de expedieri pe intreg teritoriul tarii. Cu o flota de peste 600 de vehicule si mai mult de 1700 S angajati si colaboratori, Cargus ofera o gama extinsa de servicii de curierat, transport si logistica. Cargus pune la dispozitia clientilor sai solutii dedicate in functie de specificul si nevoile lor, inregistrand zilnic peste 20.000 de expedieri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri