Urgent Cargus, al doilea mare jucator de pe piata de curierat, detinut de fondul de investitii cu capital privat Abris Capital Partners, a fost vandut catre Mid Europa Partners, dupa negocieri care au durat mai bine de un an.

Abris CEE Mid-Market Fund II a achizitionat Cargus in 2013, atras de potentialul de crestere al companiei si al sectorului de curierat. Doi ani mai tarziu, Abris a fuzionat Cargus cu unul dintre competitorii directi ai acestuia, Urgent Curier, profitand de sinergiile dintre cele doua companii si redenumind noul business Urgent Cargus. Au urmat apoi alte cinci achizitii (TCE, CRX, Otto, Sprint si X-Curier) prin care compania si-a intarit pozitia in piata.

Urgent Cargus este jucatorul numarul doi pe piata de curierat din Romania, cu peste 2000 de curieri livrand aproape 30 de milioane de pachete anual. Prin colaborarea continua cu Abris de la momentul achizitiei companiei, echipa de management a crescut veniturile si volumul afacerii de peste cinci ori.

“Ca rezultat al expertizei noastre in sectorul de curierat, Abris si-a putut duce la indeplinire planurile ambitioase pentru dezvoltarea Urgent Cargus, adaugand valoare pe multiple niveluri. Cu sprijinul nostru a fost posibila accelerarea cresterii companiei prin extinderea si intarirea echipei de management, prin investitii semnificative in tehnologie si prin modernizarea infrastructurii operationale. Suntem incantati ca aceste rezultate au asigurat increderea pe termen lung a clientilor in Urgent Cargus si au validat, de asemenea, strategia noastra de investitie”, a declarat Adrian Stanculescu, Director de Investitii in cadrul Abris Capital Partners si lider al biroului din Romania.

Tranzactia semnata ieri este conditionata de aprobarea Consiliului Concurentei si este estimata a se finaliza in T4 2018.

Urgent Cargus a intrat pe profit anul trecut (480.000 euro), dupa o pierdere de 4,4 milioane euro in 2016. Cifra de afaceri a urcat de la 67,7 milioane euro la 81,5 milioane euro in 2017. Numarul de angajati a continuat sa fie peste 1.000 desi a scazut cu 80 de persoane, la 1044.

Compania de curierat Urgent Cargus a luat fiinta in 2012 in urma fuziunii dintre companiile Cargus International si Urgent Curier, detinute de fondul de investitii Abris Capital Partners.

Sursa foto: Dima Sidelnikov/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri