Abris Capital Partners, fondul care detine Cargus, cumpara Urgent Curier

Fondul de investitii Abris Capital Partners a cumparat integral Urgent Curier, care va fuziona cu Cargus, companie controlata de acelasi fond de private equity din 2012.

Esti interesat(a) de piata de fuziuni si achizitii? Lucrezi in M&A, esti antreprenor sau managerul unei companii dinamice? Participa la Conferinta M&A Outlook de joi, 12 iunie. Participarea este gratuita. Te poti inscrie aici.

Firma Urgent Curier este detinuta de sotii Sebastian Balasescu si Corina Balasescu, fiecare cu 50% din actiuni.

"Abris Capital Partners anunta achizitia companiei Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din Romania. Tranzactia vine la 20 de luni dupa ce Abris Capital Partners a investit in piaTa de curierat din Romania, prin cumpararea Cargus, in octombrie 2012. Achizitia va fi urmata de fuziunea celor doua entitati, ca parteneri egali", se arata intr-un anunt Urgent Curier.

In 2013, afacerile Urgent Curier au crescut cu 28%, la 115,95 milioane de lei, in timp ce profitul net s-a erodat cu 2,7%, la 10,2 milioane de lei. In urma fuziunii, va rezulta un operator cu o flota de peste 1.800 vehicule de curierat, o echipa de 1.800 de curieri si o retea logistica cu 142 de depozite.

Conducerea noii organizatii va fi asigurata de Gian Sharp, actualul director general al Cargus, sub coordonarea unui Consiliu de Administratie format din managementul Abris Capital Partners si familia Balasescu.

Citeste si:
Abris preia Dentotal Protect, lider de distributie in produse dentare
Fondul de investitii Abris...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Anul trecut, afacerile Cargus International au crescut cu 20%, la 115,68 milioane de lei, in timp ce pofitul net a coborat cu 1%, la 6,53 milioane de lei, potrivit Mediafax.

La nivelul anului 2013, principalii jucatori pe piata serviciilor de curierat au fost FAN Courier - 280,5 milioane de lei, DHL Romania - 220,42 milioane de lei, TNT Romania - 164,41 milioane de lei si UPS Romania - 119,87 milioane de lei.

Piata serviciilor de curierat din Romania a ajuns anul trecut, fara a lua in calcul Posta Romana, la aproximativ 250 milioane de euro, in urcare cu 50 milioane de euro fata de 2012, conform unei estimari din luna martie a acestui an a directorului general al Cargus International, Gian Sharp.

Cu birouri in Varsovia, Kiev si Bucuresti, Abris Capital Partners administreaza doua fonduri, de peste 770 milioane euro si este unul dintre cei mai activi investitori de private equity din Romania. Urgent Curier si-a inceput activitatea in urma cu 10 ani. Biroul Abris Capital Partners din Romania este condus de Cezar Scarlat. El va fi speaker in cadrul Conferintei M&A Outlook de joi, 12 iunie.

Citeste si:
Abris, fonduri de 500 mil. euro. In ce domenii va investi?
Abris, fonduri de 500 mil....


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri