Fondul de investitii cu capital privat Abris Capital Partners a confirmat preluarea companiei Dentotal Protect, liderul pietei romanesti de distributie a consumabilelor, instrumentelor si echipamentelor stomatologice, fondata de familia Dogariu, care va ramane implicata in afacere.

Tranzactia este conditionata de aprobarea Consiliului Concurentei.

Dentotal este principalul distribuitor al dinamicei piete a produselor stomatologice din Romania furnizand o mare varietate de produse si servicii clinicilor si laboratoarelor stomatologice.

Sub noua structura de actionariat, Dentotal va lucra la consolidarea si cresterea cotei sale de piata, atat organic, cat si prin noi achizitii. Abris va sustine cresterea continua a companiei prin dezvoltarea unor noi linii de produse si prin extinderea facilitatilor logistice si a sistemelor IT. Principalul obiectiv al companiei in urmatorii ani va fi sa ofere clientilor sai un portofoliu complet si modern de produse, echipamente si solutii stomatologice de cea mai inalta calitate.

“De peste 25 ani, am dezvoltat Dentotal folosind cunostintele si experienta noastra, impreuna cu o echipa de adevarati profesionisti. Perspectivele pentru sectorul stomatologic sunt in prezent excelente si prin aceasta tranzactie, bazandu-ne pe capitalul de investitii si experienta Abris, suntem siguri de cresterea si extinderea companiei. Vom sta alaturi de Abris si vom face toate eforturile pentru dezvoltarea viitoare a afacerii”, au declarat Anghel Dogariu, Bogdan Dogariu si Daniela Giroveanu, actionari ai Dentotal Protect.

“Investitia in Dentotal continua buna noastra experienta de a sustine si a crea lideri de piata in Romania. Am fost atrasi de pozitia fruntasa a companiei pe piata in crestere a produselor si echipamentelor stomatologice si totodata de abilitatea lor de a furniza produse si servicii de calitate clientilor sai. Pornind de la aceasta fundatie solida, suntem convinsi ca putem sustine Dentotal in dezvoltarea portofoliului si a eficientei operationale, incat sa devina un „one-stop-shop” pentru clinicile si laboratoarele stomatologice”, a declarat Adrian Stanculescu, Director de Investitii in cadrul Abris Capital Partners si liderul biroului din Romania al fondului.

Dentotal este a saptea investitie facuta de Abris ca parte a fondului de 500 de milioane de euro ridicat in toamna lui 2017 de la investitori internationali de renume in vederea sustinerii si dezvoltarii proiectelor de business din Europa Centrala si de Est.

Abris Capital Partners este un fond independent de private equity dedicat investitiilor in Europa Centrala si de Est (ECE). Fondat in 2007, Abris cauta sa identifice si sa stabileasca parteneriate cu cele mai de succes si mai dinamice companii de dimensiuni medii din zona ECE, care pot beneficia de o infuzie de capital si/sau expertiza de management la nivel strategic si operational. Cu investitii de capital de peste €1,2 miliarde, Abris a obtinut sustinere financiara din partea unor investitori institutionali de top, incluzand fonduri de pensii publice si private, institutii financiare, companii de asigurari si fonduri ale unor universitati americane prestigioase. Cu un orizont investitional pe termen lung, Abris achizitioneaza de obicei pachetul majoritar/total de actiuni, iar investitia tipica intr-o companie se situeaza intre 30 si 75 de milioane de euro, cu fonduri mai mari disponibile daca este necesar. Activitatea fondului este operata de echipe regionale prin birourile de la Varsovia si Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri