Federatia Agrostar si Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania cer plata subventiilor restante pe cap de animal din 2008 si sustin ca vor picheta Ministerul Agriculturii daca nu obtin aceste drepturi, informeaza un comunicat al Agrostar.
Potrivit sursei, platile nu au fost efectuate, in ciuda faptului ca Ministerul Agriculturii si-a luat angajamentul acestor plati printr-un protocol semnat in luna noiembrie 2008 .

Agricultorii anunta ca in cazul in care platile restante nu vor fi facute, vor declansa actiuni de protest constand in pichetarea sediului Ministerului agriculturii pana la rezolvarea situatiei.

De asemenea, Federatia Agrostar cere reducerea cu 50% a accizei la motorina destinata agriculturii si un plan concret de acordare a subventiilor pentru lucrarile agricole de primavara astfel incat acestea sa poata fi efectuate la timp.

Presedintele federatiei sindicale Agrostar, Nicolae Stefan, a declarat, citat de NewsIn, ca trebuie ca si agricultorii romani sa beneficieze de subventii similare celor acordate fermierilor europeni. "In Uniunea Europeana agricultorii platesc 50% din acciza si asa trebuie sa fie si in Romania. Nu vom renunta la aceasta solicitare si vom declansa actiuni de protest daca nu vom obtine aceasta reducere", a spus Nicolae Stefan .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri