Centrul Medical Unirea (CMU), unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala a serviciilor medicale private, a raportat o cifra de afaceri de 11 milioane euro in 2008, in crestere cu 37% fata de anul precedent, iar pentru acest an estimeaza o crestere de 50%, pana la 16,5 milioane euro.
„Abonamentele medicale, noul Spital de Obstetrica si Ginecologie, Centrul de Imagistica si clinicile din tara sunt principalii factori care vor contribui la cresterea businessului CMU in 2009”, sustin reprezentantii companiei.

Cea mai mare pondere in structura veniturilor CMU este detinuta in continuare de abonamentele medicale, acestea contribuind cu 80% la cifra de afaceri a companiei.

Oficialii CMU sustin ca toate obiectivele stabilite pentru 2008 au fost indeplinite si chiar depasite, business-ul companiei fiind concentrat atat asupra consolidarii segmentului corporate, prin cresterea numarului de arondati, cat si a dezvoltarii segmentului de retail, prin diversificarea serviciilor CMU.

„In 2008 am continuat sa ne focusam asupra segmentului de abonamente corporate, care ne asigura pozitia de lider pe piata locala de profil. Pe de alta parte, ne-am indreptat eforturile investitionale si spre segmentul de retail, mai mult decat in orice alt an, mizand in special pe cresterea adresabilitatii si diversificarii serviciilor noastre. Astfel, printre cele mai importante realizari in 2008 se remarca deschiderea Policlinicii de Pediatrie din Opera Center, inaugurarea Centrului de Diagnostic si Tratament din Baneasa, lansarea prezentei CMU in Cluj si Constanta si nu in ultimul rand lansarea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie „Regina Maria”, proiectul nostru de suflet. In concluzie, ne-am concentrat pe deschiderea de noi locatii in Bucuresti si pe diversificarea serviciilor existente. Mizand in dezvoltarea noastra pe inovatie si diversificare, credem ca am reusit sa facem diferenta si ne vom asigura astfel, in continuare o crestere sanatoasa a businesului”, a declarat Sergiu Negut (foto), director executiv al companiei.

In ceea ce priveste estimarile pentru anul in curs, reprezentantii CMU sunt optimisti, vizand o crestere de 50% a cifrei de afaceri fata de 2008, pana la valoarea de 16,5 milioane euro.

Principalii factori care vor contribui la ascensiunea veniturilor in 2009 sunt proiectele de retail care au inceput sa produca venituri sau urmeaza sa demareze in cateva luni: noul Spital de Obstetrica si Ginecologie, Centrul de Imagistica, noile policlinici din afara Bucurestiului si Banca de Celule Stem. In paralel, segmentul de abonamente corporate va continua sa creasca, vanzarile de contracte noi pentru primul trimestru 2009 depasind cu mult vanzarile din aceeasi perioada a anului trecut.

„Anul acesta am debutat in forta, nu doar cu noile „capacitati”, ci si cu o serie de premiere medicale, care vin sa satisfaca o nevoie evidenta si neacoperita pana acum, nu doar in sectorul privat, dar chiar si pe piata romaneasca de servicii medicale. In acest context, dorim sa mentionam prima interventie laparoscopica de montare a inelului gastric de la Spitalul de Chirurgie Arcul de Triumf, prima angio-urografie RM care a avut loc in cadrul Clinicii de Imagistica. De asemenea, am realizat de curand o spectroscopie cerebrala si suntem primii din Romania care facem spectroscopie de nerv optic, CMU avand si singurul centru privat din Romania care face Tissue Doppler pentru cord. Nu in ultimul rand, dorim sa mentionam prima nastere gemelara, care a avut loc la maternitatea noastra”, a declarat Wargha Enayati, director general al CMU.

In 2009 CMU va continua sa lucreze la bugetul de investitii de 20 milioane de euro, alocat anterior, avand in derulare mai multe proiecte. Potrivit reprezentantilor companiei, strategia CMU vizeaza doua categorii de investitii: in Bucuresti, in general in unitati specializate, pe segmente care nu au fost acoperite pe piata, si in tara, pe parteneriate cu jucatorii de pe plan local.

Centrul Medical Unirea a inaugurat in luna aprilie a anului 2008 prima policlinica pediatrica, in Bucuresti – CMU Kids, luna mai a insemnat deschiderea centrului de Diagnostic si Tratament din Baneasa, in luna august CMU a preluat 50% din actiunile AVAMEDICA (Constanta), iar in decembrie 2008 CMU a deschis primul spital privat de obstetrica-ginecologie – Spitalul Regina Maria.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU isi desfasoara activitatea in 8 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, si in colaborare cu peste 100 de clinici partenere in tara. Specializata pe furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 70.000 arondati si este in continua extindere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri