RTC, unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii din Romania, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, va lansa joi, 26 februarie, primul restaurant in franciza din portofoliul sau, a anuntat compania.
Restaurantul, denumit Vapiano, va fi inaugurat pe 26 februarie in cladirea de birouri Anchor Plaza din Bucuresti si va avea specific italian.

Conceptul restaurantului apartine companiei germane Vapiano, prezenta in 14 tari cu un numar de 45 de restaurante. Vapiano isi propune sa deschida in 2009 intre 44 si 55 de noi locatii, printre tarile vizate numarandu-se Romania, Bulgaria, Australia, Mexic, Serbia, Cehia, Croatia si Franta. In acest sens, compania a primit finantare in valoare totala de 45 mil. euro din partea a trei banci europene

Octavian Radu (foto) a declarat ca RTC urmeaza sa investeasca pana la 10 milioane de euro in trei noi proiecte, dintre care doua sunt pe nise noi, detalii privind aceste planuri urmand sa fie facute publice in urmatoarele saptamani.

RTC este prezent deja pe piata HoReCa prin franciza Cup&Cino. De origine germana si prezent in 15 tari din intreaga lume, Cup&Cino este primul brand pe care l-a lansat grupul RTC pe piata HoReCa, prin doua concepte diferite, de coffee house si shop-in-shop, prin contributia diviziei de food&beverage Sebra si a partenerilor de franciza. In prezent exista patru locatii - BT Cafe (Baneasa), Cup&Cino Magheru, Cup&Cino Fashion Outlet si Cup&Cino Liberty Center.

Conceptul Cup&Cino a aparut in 1995, in Germania, oferind sortimente de cafea din cele mai generoase plantatii din lume, Antioquia din Columbia, Tres Rios din Costa Rica si Wynaad din India. Boabele de cafea sunt prajite mai intai in Elvetia.

Cup&Cino este prezent astazi in tari ca Germania, Austria, Portugalia, Grecia, Chile, Indonesia, Quatar, Letonia, Kuweit sau Arabia Saudita, oferind 11 sortimente de cafea, ceaiuri, sucuri naturale, salate si gustari variate, de la croissante la panini sau pizza.

Reprezentantii RTC au estimat o cifra de afaceri de 2 milioane de euro pentru primul an de functionare al cafenelelor Cup&Cino in Romania. Planurile pentru 2009 vizeaza extinderea Cup&Cino in toate cele peste 70 de magazine Diverta din tara, investitia estimandu-se la aproximativ 2 milioane de euro.

Octavian Radu intra si pe piata cafenelelor

Pe de alta parte, grupul RTC va continua anul acesta investitiile in depozite, doar pentru noua locatie din Chitila fiind alocati peste 3 milioane de euro. Aproximativ 500.000 de euro au fost investiti in software-ul depozitului Be Proffice.

In schimb RTC va amana, pentru moment, proiectele imobiliare din Bucuresti-ansamblul residential din strada Fizicienilor si cladirea de birouri de tip P+12 din zona Bucurestii Noi, urmand sa finalizeze ansamblul rezidential Theresianum, din Sibiu. Apartamentele ar putea fi livrate in octombrie 2009.

Grupul RTC numara in prezent aproximativ 5.000 de angajati. Infiintat in anul 1990, de catre Octavian Radu, grupul RTC cuprinde companii cu activitati grupate in opt divizii-Diverta (retail de carte, muzica/film, IT si papetarie), Proffice (distributie de produse pentru birou si IT), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), TCE (cargo, curierat si logistica), Sistec (dezvoltare software) si Sebra (divizia de francize in domeniul ospitalitatii).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri