Actionarul minoritar al Oltchim, grupul german PCC SE, este interesat in continuare sa preia 53,26% din actiuni, pe care le detine in prezent statul roman, prin Ministerul Economiei, a declarat directorul de dezvoltare afaceri a grupului PCC SE, Wojciech Zaremba.
"Ne pregatim pentru a putea investi si pentru a lua parte la privatiarea Oltchim. Vrem cele 53,26% din actiunile statului, plus actiunile noastre. Daca nu va avea loc aceasta privatizare, ne vom resemna cu ce avem acum", a precizat Wojciech Zaremba.

Zaremba a mai spus ca Oltchim este unul din principalele motive care au stat la baza deciziei de vanzare a diviziei PCC Rail catre Deutsche Bahn (la 30 ianuarie 2009).

"O parte din banii obtinuti vor fi investiti in sectorul chimic, inclusiv la Oltchim", a mentionat reprezentantul PCC SE.

Actionarul minoritar al Oltchim, grupul german PCC SE, respinge in continuare acordarea unui ajutor de stat si conversia creantelor Oltchim in actiuni si considera ca Oltchim risca sa intre in stare de faliment din cauza pierderilor uriase inregistrate si a acumularii de datorii.

"In calitate de actionar, PCC SE este ingrijorat cu privire la viitorul companiei si considera ca evolutiile actuale contravin intereselor Oltchim. PCC SE respinge planurile privind acordarea unui ajutor de stat si conversia datoriilor Oltchim in actiuni si este gata sa prezinte autoritatilor romane propriul plan de restrucutrare a companiei", a declarat marti directorul de dezvoltare afaceri a grupului PCC SE din Germania, Wojciech Zaremba.

Potrivit datelor financiare preliminare publicate la sfarsitul anului 2008, Oltchim a inregistrat pierderi de 52,8 milioane euro, de doua ori mai mari fata de anul 2007. Aproximativ o treime din totalul datoriilor e reprezentat de creante catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), aproape 140 milioane euro, restul reprezentand datorii catre institutii financiare, a mai anuntat reprezentantul PCC SE.

PCC este un grup de companii internationale constituit in jurul PCC SE si avand sediul la Duisburg, Germania. PCC are in jur de 8.200 angajati si activeaza in 18 tari. Grupul are trei divizii: Industrie Chimica, Energie si Logistica.

In Romania, PCC SE detine doua filiale, la Ploiesti si la Ramnicu Valcea.

In prezent, actionariatul Oltchim este format din: Ministerul Economiei (cu 53,26% din actiuni), PCC SE (12,89%) si alti actionari, cu 33,85%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri