Cu putin timp inainte de a fi suspendate, titlurile combinatului chimic erau in crestere cu peste 8% pe BVB.

Wojciech Zaremba, reprezentantul companiei PCC SE, inregistrata in Germania, a ajuns la sediul OPSPI pentru a depune oferta pentru preluarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT). [Citeste un interviu cu Zaremba].

Zaremba a intrat in sediul Ministerului Economiei fara sa faca vreo declaratie, transmite Mediafax.

La finele lunii iunie, PCC SE a anuntat ca actioneaza in mod concertat cu fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, detinand impreuna 31,3% din actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT).

PCC a depus oferta de participare la privatizarea Oltchim si in primavara acestui an, alaturi de alte trei companii.
Inainte reprezentantilor PCC s-a aflat la sediul OPSPI pentru a depune oferta la privatizarea Oltchim omul de afaceri Stefan Vuza, care controleaza grupul de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR).

Stefan Vuza nu a precizat prin ce firma a facut oferta de cumparare.

In primavara acestui an, Vuza a figurat printre cei patru investitori care au depus oferte neangajante pentru privatizarea Oltchim, iar atunci documentele au fost inaintate de compania Aisa Invest din Cluj, pe care o controleaza indirect.

Firma Aisa Invest administreaza grupul de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR). Din grupul SCR fac parte firmele Chimcomplex Borzesti, Somes Dej, Iaritex, Uzuc Ploiesti, Nova Textile Bumbac Pitesti, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebes, Contactoare Buzau si Inav Bucuresti.

Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a ajuns la sediul OPSPI, unde va depune o oferta pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT).