Membrii Consiliului Local Arad au aprobat programul de restructurare de la Centrala Electrica de Termoficare (CET), care prevede concedierea a aproximativ 10% dintre angajati, pentru eficientizarea activitatii si diminuarea datoriilor de peste 74,8 milioane de lei.
In urma concedierilor colective, CET Arad va acorda salariatilor disponibilizati plati compensatorii, in raport cu vechimea in munca, de la 7 la 12 salarii medii nete pe unitate, potrivit NewsIn.

"Din cele 93 de posturi propuse pentru desfiintare, 24 sunt vacante, iar afectati de concedierile colective vor fi 69 de angajati. Economia la fondul de salarii, prin desfiintarea celor 93 de posturi este de 4.849.714, la nivelul unui an. La data intocmirii planului de restructurare CET Arad avea 936 angajati, iar dupa aplicarea acestuia vor mai ramane 843“, a precizat Cornel Secianschi, director general al CET Arad.

Angajatii care au intrat in regimul de disponibilizare vor mai lucra pana la data de 22 aprilie, cand vor incepe procedurile de preaviz, iar in data de 21 mai le va inceta contractul de munca. Conducerea societatii a mai anuntat ca in 2010 si 2011 vor fi efectuate si alte disponibilizari in cadrul CET Arad. Astfel, pentru anul viitor se prevede concedierea a 200 de angajati, iar in 2011 inca 35.

Programul de restructurare a CET Arad a fost aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor societatii la data de 13 martie, stabilindu-se o serie de masuri menite sa eficientizeze activitatea centralei si sa diminueze arieratele, care insumeaza 74.855.000 lei.

Conducerea CET Arad a anuntat ca intentioneaza sa modernizeze centrala cu bani de la BERD. Conform proiectului, unul dintre cazanele pe lignit ale CET va fi transformat intr-unul cu functionare pe gaz. De asemenea, va fi reabilitata o parte din reteaua de distributie a energiei termice si a apei calde. Costul estimat in prezent al intregii investitii este de 17,5 milioane euro, bani proveniti dintr-un credit BERD si din bugetul local al municipiului.

Se preconizeaza ca programul va genera o economie de aproximativ 10-20% de energie termica (combustibil), economie de pana la 50% de energie electrica si o reducere importanta a consumului de apa in regiunile selectate si va determina imbunatatirea calitatii serviciilor de incalzire centralizata oferite consumatorilor. Proiectul beneficiaza deja de un studiu de fezabilitate din punct de vedere tehnic, financiar si institutional, finantat din Fondul de Cooperare Tehnica dintre Suedia-BERD-Ministerul Afacerilor Externe.

SC CET Arad a aparut in aprilie 2002, in urma reorganizarii Termoelectrica, care a avut ca efect trecerea centralei de termoficare in subordinea autoritatilor locale. In urma fuzionarii cu SC Arterm, in anul 2004, CET a preluat intreaga activitate de productie, transport si distributie a energiei termice, fiind singurul operator de termoficare din Arad. CET asigura servicii de termoficare in Arad, respectiv apa calda menajera si caldura atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru persoanele juridice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri