Primariile din Arad, Brasov, Cluj-Napoca si Suceava vor primi bani de la Elvetia pentru proiecte de mediu

Municipalitatile Arad, Brasov, Cluj-Napoca, Suceava vor primi finantari cuprinse intre 36.500 Euro si 52.000 Euro sub forma de asistenta pentru pregatirea unor proiecte de imbunatatire a mediului inconjurator, ca parte a Programului de Cooperare Elvetiano- Roman, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Conform programului, beneficiarii asigura 15% din valoarea proiectelor, diferenta fiind obtinuta sub forma de finantare nerambursabila.

Selectia celor 4 orase a fost realizata ca urmare a evaluarii unui numar de 23 de dosare de candidatura depuse de orasele eligibile.

Evaluarea a fost realizata de catre un Comitet de Selectie constituit la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor si format din reprezentanti ai Guvernului Romaniei, societatii civile, mediului academic si Ambasadei Elvetiei la Bucuresti.

Facilitatea de Pregatire a Proiectului furnizeaza celor 4 beneficiari asistenta financiara pentru pregatirea Planurilor de Actiune pentru Energie Durabila si a schitelor de proiect care vor fi ulterior finantate, in cazul aprobarii acestora din urma de catre partenerii elvetieni.

In plus, beneficiarii, la data depunerii dosarului de candidatura, si-au asumat obligatia de a intreprinde toate diligentele necesare in vederea certificarii „European Energy Award”.

Valoarea asistentei acordate fiecaruia dintre cele 4 orase prin intermediul Facilitatii de Pregatire a Proiectului este cuprinsa intre 36.500 Euro si 52.000 Euro, in functie de activitatile pe care beneficiarii trebuie sa le deruleze, conform acordurilor semnate.

Schitele de proiect vor fi elaborate de catre cei 4 beneficiari, urmarind ca finalitate contributia la managementul energiei durabile in orase, prin reabilitarea termica a cladirilor publice, termoficare, furnizarea de energie (inclusiv regenerabila), iluminat public, transport public si/sau planificare urbana. Valoarea totala a finantarii alocate obiectivului 1 al ariei de concentrare tematica 4 „Imbunatatirea Mediului Inconjurator” in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano - Roman este de 37 de milioane franci elvetieni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri