Grupul de firme Interagro va face o notificare catre autoritati, conform careia in urmatoarea perioada va disponibiliza cei 6.700 de salariati din cele sase unitati chimice pe care compania le va inchide pana luni, a declarat proprietarul grupului, Ioan Niculae.
"Pana duminica - luni voi inceta activitatea in toate societatile din chimie pe care grupul le detine. De asemenea, voi trimite o notificare prin care voi anunta disponibilizarea colectiva a tuturor angajatilor", a precizat Niculae, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, actiunea de disponibilizare a angajatilor ar fi trebuit sa demareze la sfarsitul anului trecut. "In urma unui acord cu ministerul Agriculturii am stabilit ca autoritatile sa acorde, prin ordonanta de urgenta, unele ajutoare sectorului de ingrasaminte. Dat fiind ca azi (n.r. miercuri) a fost ultima zi cand ar mai fi putut aparea ordonata pe ordinea de zi a parlamentarilor si nu s-a intamplat, incepand de maine voi opera inchiderea fabricilor", a afirmat proprietarul Interagro.

Potrivit acestuia, pierderile financiare pe care le presupune inchiderea societatilor se ridica la peste 100 milioane de dolari. "In ultimii ani am investit sume foarte mari in retehnologizarea si aducerea la norme conforme a mai multor fabrici si combinate. Pierderile la care vom ajunge cu inchiderea lor vor depasi 100 de milioane de dolari", a spus omul de afaceri.

Ioan Niculae a afirmat recent, ca Romania s-ar putea confrunta cu cea mai mare criza alimentara de dupa 1990, incepand cu luna august 2009, daca nu se vor lua cat mai rapid masuri de natura fiscala pentru sectorul agricol si subventiile nu vor fi acordate la timp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri