Numarul cumparatorilor din hipermarketuri si supermaketuri a scazut, fata de Sarbatorile de Paste de anul trecut, chiar cu 20%, in unele cazuri, potrivit estimarilor facute de casierii de la unitatile unor retaileri.
Astfel, casierii din Billa Drumul Taberei precizeaza ca, fata de Sarbarile Pascale de anul trecut, clientii din aceste zile au fost, ca numar, in scadere chiar cu pana la 20%.

"Azi (sambata-n.r.), am avut aproximativ acelasi numar de clienti ca in zilele trecute. Insa fata de Pastele de anul trecut, au fost mai putini clienti, in scadere chiar cu pana la 20%", spun casierii din Billa Drumul Taberei.

Si casierii de la Mega Image Lujerului au afirmat ca numarul clientilor din aceste zile a fost in usoara scadere fata de cei din aceeasi perioada din 2008, dar ca diferenta nu ar fi foarte mare.

"Am inregistrat o diferenta mica a numarului de clienti fata de Sarbatorile de Paste de anul trecut, iar fata de zilele trecute, azi (sambata- n.r.) sunt mai putini clienti. Vineri a fost ziua in care am inregistrat cel mai mare flux de clienti", spun incasatorii supermarketului Mega Image Lujerului.

La randul lor, casierii din hipermarketul Carrefour Grozavesti mentioneaza o scadere a numarului de clienti in perioada premergatoare Sarbatorii Pascale, fara insa sa faca o estimare.

"Avem sesizabil mai putini clienti fata de Pastele de anul trecut. De marti, au inceput sa vina sa-si faca aceste cumparaturi pentru sarbatori. Fata de zilele trecute, azi (sambata-n.r.) sunt mai putini. Joi a fost ziua cu cel mai mare flux de clienti", au declarat, pentru NewsIn, casierii din Carrefour Grozavesti.

De asemenea, casierii din Cora Lujerului spun ca numarul de clienti ai hipermaketului din cartierul Militari au fost in aceste zile in usoara scadere fata de aceeasi perioada din anul trecut.

"Constant, incepand de miercuri, au inceput sa vina clientii, pentru a-si face cumparaturile de Paste. Desi nici azi nu ducem lipsa de clienti, vineri a fost cel mai mare flux din aceasta saptamana. Fata de Sarbatorile de Paste de anul trecut, ca numar de clienti, s-a vazut o usoara scadere, insa diferenta nu este mare", potrivit casierilor din Cora Lujerului.

Cele mai cautate produse au fost, in toate magazinele, produsele specifice Sarbatorii Pascale (cozonacii si iepurasii de ciocolata, pasca, oua, carne de miel), bauturile (alcoolice si racoritoare, apa) si fructele, legumele.

Marii retaileri precum Carrefour, Metro Cash&Carry, Selgros, Auchan, Real, Cora si-au prelungit, in perioada sarbatorilor pascale, programul de functionare, pentru a face fata cererilor consumatorilor, iar Real a fost deschis chiar si in ziua de Paste, de la ora 15.00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri