Valoarea pietei locale de echipamente medicale se va mentine la 200 de milioane de euro, pe fondul diminuarii lichiditatii bancilor pentru clientii privati si a reducerilor de fonduri bugetare, a declarat, pentru Wall-Street, Octavian Netcu, manager general Radiusmed
“In 2008, piata a inregistrat o crestere de circa 25%, pana la 200 de milioane de euro, din care cea pentru radiologie si imagistica la 30-40 milioane euro” , a spune seful Radiusmed.

Desi pe termen scurt piata echipamentelor medicale va fi afectata de criza financiara mondiala, se asteapta ca investitiile publice si cele private sa continue avand in vedere necesitatea de servicii medicale de calitate. “Previzionam pe termen mediu ca piata echipamentelor medicale va continua sa creasca, atat in domeniul privat, cat si in cel de stat. Asteptam investitii private ale operatorilor existenti in Romania, dar si a unor investitori externi, in clinici specializate de diagnostic imagistic, maternitati, cateterism cardiac, oncologie, dar si in spitale generale private cu acoperire regionala”, spune acesta.

De asemenea, reprezentantul Radiusmed estimeaza ca alte investitii private in centre de diagnostic se vor axa pe orasele mai mici, cu un numar de 50.000-100.000 de locuitori, care pana acum nu au fost luate in calcul.

Anul trecut Radiusmed a crescut in pas cu piata, cu circa 25-30%, pana la o valoare de peste 11 milioane euro. “Cifra de afaceri in 2008 a depasit 11 milioane de euro, iar in acest an se preconizeaza mentinerea nivelului de anul trecut”, a completat oficialul companiei.

Radiusmed vinde echipamente si servicii medicale atat spitalelor de stat, cat si clinicilor private. “Daca ar fi sa vorbim de procente, acestea s-au situat, pana in anul 2008, la 60% din vanzari catre stat si 40% catre privat, dar cred ca in urmatorii ani procentele se vor echilibra, cu posibilitatea de a realiza o cifra de afaceri mai mare in domeniul privat daca se va deschide piata asigurarilor private de sanatate si incurajarea parteneriatelor publice-private”, mai declara oficialul Radiusmed.

Printre principalii beneficiari din domeniul privat ai furnizorului de echipamente medicale se numara Arcadia Medical Center, Biotteramed, Centrul Medical Unirea, Euroclinic, Euromaterna, Explora, Nefromed, Promedica Diagnostic sau Sanotim.

De peste 10 ani, Radiusmed joaca un rol important in furnizarea de echipamente si solutii medicale avansate si novatoare in domeniile in care activeaza, oferind tehnologii de ultima generatie.

In 2007, compania a trecut printr-un proces de repozitionare: si-a schimbat denumirea din HTP Medical in Radiusmed si beneficiaza de o noua imagine corporate, unitara si adaptata obiectivelor companiei pe termen mediu si lung.

Oferta Radiusmed cuprinde echipamente pentru radiologie si imagistica, stomatologie, terapie intensiva neonatala si pentru adulti, infrastructura medicala, chirurgie, sustinute de servicii de consultanta, integrare si management de proiect ce asigura instalarea, mentinerea si intretinerea optima a solutiilor medicale.

Radiusmed este distribuitor autorizat al echipamentelor marca Philips, Hill-Rom, A-dec, Instrumentarium Dental, CISA, Beacon Medaes, Masimo, Fisher&Paykel, Medela Healthcare, Cardinal Health.

Principalii competitori ai Radiusmed pe piata locala sunt Siemens, GE Healthcare, Tehnoplus Services, Rafi International, Sterisystem sau Medicare.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri