Producatorul de titei si gaze detinut de grupul OMV din Austria, Petrom, ia in calcul sa produca in rafinarii bio-componenti pentru amestecul in benzina, avand in vedere ca, de la 1 iulie, va fi comercializata doar benzina cu un continut de biocarburant de minimum 4% in volum.
Bio-componentii vor fi achizitionati intra-comunitar/import, dar compania ia in calcul si obtinerea acestora in procesul de rafinare. Lunar, sunt necesare cateva mii de tone de bio-componenti pentru amestecul in benzina, potrivit NewsIn.

Potrivit HG 456/2007, operatorii economici au obligatia de a introduce pe piata, incepand cu data de 1 iulie 2009, numai benzina cu un continut de biocarburant de minimum 4% in volum.

"In acest context, compania a facut toate demersurile pentru respectarea termenelor legale, in ceea ce priveste introducerea benzinei cu un continut de 4% biocombustibil. Investitiile necesare se ridica la cateva milioane euro", sustin reprezentantii Petrom.

Petrom este cel mai mare operator de rafinare din Romania. Prin cele doua rafinarii proprii, Petrobrazi si Arpechim, compania are o capacitate anuala de rafinare de opt milioane de tone, ceea ce reprezinta circa 40% din capacitatea totala de rafinare a titeiului in Romania. Cele doua rafinarii au procesat in 2008 o cantitate de titei de 6,12 milioane tone, din care 1,83 milioane tone titei importat, iar gradul de utilizare a rafinariilor a fost de 77%.

In ceea ce priveste finalizarea modernizarilor Rafinariei Petrobrazi, aceasta a fost amanata pana in 2012, dupa ce initial compania a anuntat ca aceste modernizari urmau sa fie finalizate in 2010.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 19 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri