Firma de avocatura Biris Goran a acordat consultanta juridica companiei eRepublik Labs, detinatoarea jocului de strategie online eRepublik.com, in obtinerea unei finantari in valoare de 2 milioane de euro.

Investitia a fost facuta de catre fondul de investitii european AGF Private Equity, fond care administreaza peste 2 miliarde de euro.

Aceasta este cea de-a treia runda de finantare, dupa fondurile atrase in 2007 (200.000 de euro) si 2008 (550.000 de euro). Suma va fi utilizata pentru dezvoltarea tehnica a proiectului si pregatirea unor noi jocuri bazate pe platforma eRepublik.

Biris Goran SCA a reprezentat fondatorii eRepublik, ceilalti asociati si un grup de investitori de tip "business angels" condus de Alexis Bonte.

Echipa de avocati a Biris Goran a fost condusa de Christian Mindru (of counsel) care a fost asistat de Ana-Maria Andronic (senior associate), Catalin Oroviceanu (senior associate) si Simona Alecu (associate).

"Aceasta tranzactie, care a implicat mai multe jurisdictii, si care se pare ca este prima de acest gen in Romania, a reprezentat o adevarata
provocare implicand o mare varietate de aspecte juridice: de la cele legate de private equity, drept societar si comercial si pana la cele legate de drepturi de autor si proprietate intelectuala", a declarat Christian Mindru.

De la infiintarea ei in 2006, SCA Biris Goran a construit o echipa de peste 30 de avocati si consultanti fiscali, avand un departament distinct de consultanta fiscala condus de Ruxandra Jianu (partner), care este autorizata de Camera Consultantilor Fiscali din Romania. Echipa Biris Goran SCA include, de asemenea, parteneri si avocati care sunt admisi in Baroul din Statele Unite (New York, Florida) si Canada (Quebec).

eRepublik.com a fost lansat in noiembrie 2007 de catre antreprenorul George Lemnaru, cu o finantare de 200.000 de euro din partea lui Alexis Bonte. In prezent, eRepublik are 350.000 de cetateni virtuali so este accesat zilnic de 120.000 de oameni din peste 200 de tari.

Compania eRepublik Labs a fost infiintata in anul 2007 si are sediul la Dublin (Irlanda). De-a lungul timpului, eRepublik Labs a primit mai multe runde de finantare, in valoare de 2,75 mil. euro din partea unor investitori precum Brent Hoberman, Stefan Glaenzer, Mihai Crasneanu, Alexandre Almajeanu, Diego Meller, Philippe Seignol si AGF Private Equity.

Cu un portofoliu de 2.5 miliarde de euro, AGF Private Equity, membru al Allianz Group, este speciaizata in investitii nelistate si este unul dintre cele mai mari fonduri de risc cu sediul la Paris, Franta.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri