Lanturile de centre comerciale Winmarkt si miniMAX Discount au semnat un contract in baza caruia discounter-ul si-a asigurat prezenta pentru urmatorii patru ani in 4 dintre cele 15 centre comerciale Winmarkt, in urma unei investii de 1 milion de euro.
Astfel, miniMAX urmeaza sa deschida cate un magazin la subsolul centrelor comerciale Winmarkt Dacia din Buzau si Winmarkt Dunarea din Braila, la demisolul centrului comercial Winmarkt Central din Vaslui, si la parterul centrului comercial Winmarkt Diana din Tulcea.

In urma acestei intelegeri, miniMAX se extinde, urmand sa atinga, prin incheierea si a altor colaborari similare, un numar de 30 de locatii la nivel national pana la finalul lunii septembrie a acestui an. .

Cele patru unitati miniMAX vor avea o suprafata de 840 mp la Vaslui, 1.000 mp la Buzau, 900 mp la Braila si 740 mp la Tulcea. Toate cele patru locatii vor fi inaugurate pana la sfarsitul lunii septembrie 2009, prima deschidere urmand sa aiba loc la Vaslui pe data de 23 iulie.

„Este limpede ca oferta partenerilor de la Winmarkt a venit intr-un moment potrivit pentru noi: miniMAX Discount se afla intr-o etapa de dezvoltare, iar pozitionarea noilor magazine in aceste centre ne faciliteaza atingerea obiectivelor mult mai rapid. Avem, astfel, garantate 4 din cele 15 noi unitati planificate pentru cel de-al doilea semestru al anului, cu investitii de cate 250.000 euro pentru fiecare dintre amenajari”, a declarat Rainer Exel, director general si actionar in cadrul discounter-ului

“Criza economica nu a modificat strategia noastra: in timp ce competitia, reprezentata de noile centre comerciale situate la marginea oraselor, este in dificultate, noi investim pentru a ne consolida pozitia de lideri pe segmentul centrelor comerciale din centru oraselor care reprezinta viitorul in retail, asa cum s-a intamplat si in tarile din europa de vest la sfarsitul anilor ’90, dupa boom-ul galeriilor comerciale ancorate de un hypermarket”, a declarat Sergiu Stapler, director general, Winmarkt.

“Dupa parteneriatul cu Carrefour, am incheiat acest agreement cu miniMAX pentru a oferi consumatorilor din orasele medii un sortiment de produse alimentare puternic orientat spre preturi mici. Ne propunem sa incheiem prima faza a aplicarii strategiei noastre prin deschiderea si a altor supermarketuri pana la sfarsitul anului acesta, atat cu partenerii nostri cu care avem deja semnate contracte de inchiriere, cat si cu alti operatori internationali”, a mai spus Sergiu Stapler.

Winmarkt, reteaua de 15 centre comerciale situate in centrul a 13 orase din Romania, este detinuta de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), companie listata la bursa din Milano, unul dintre cei mai activi jucatori pe piata de real estate din Italia, cu o valoare a portofoliului de 1,4 miliarde euro.

miniMAX DISCOUNT este o companie romaneasca de retail, ce opereaza magazine de tip discounter si a carei administratie centrala se afla in Bucuresti, unde dispune de un depozit de 15.000 mp.

Reteua este prezenta la nivel national cu 22 de filiale in: Arad, Calan, Calarasi, Campulung Muscel, Cernavoda, Cisnadie, Hunedoara, Mangalia, Oltenita, Oravita, Pascani, Pucioasa, Rasnov, Sinaia, Slatina (2), Stefanesti, Targoviste, Titu, Turnu Magurele, Urziceni si Victoria.

Anul acesta discouter-ul si-a bugetat investii de 17 milioane de euro, in deschiderea a 15 noi unitati.

Stadiul final al retelei vizeaza deschiderea a peste 100 de magazine.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri