Olivier Lluansi, directorul general al Saint-Gobain Glass Romania din septembrie 2006, parte constructorului francez Saint-Gobain, a preluat incepand cu 1 septembrie, functia de director regional pentru Europa de Est, in cadrul grupului.
Din noua pozitie, Lluansi va coordona operatiunile Saint-Gobain din Polonia, Romania, Bulgaria si Turcia.

Grupul l-a numit la conducerea afacerilor din Romania pe Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Construction Products Romania.

Francezii au investit pana in prezent 231 de milioane de euro in cele noua companii pe care le detine pe piata locala, cu 17 milioane de euro mai mult decat cifra de afaceri realizata in 2008.

Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 214 milioane de euro, in crester cu circa 17% fata de 2007.

Cea mai mare parte a investitiei a Saint-Gobain in Romania a depasit 100 de milioane de euro intr-o fabrica de sticla din Calarasi, care a fost finalizata la inceputul anului 2007.

Francezii au investit anul trecut 26,6 milioane de euro pe piata locala, principalul obiectiv investitional fiind intr-o instalatie la fabrica din Calarasi, destinata producerii unor sortimente de sticle.

Saint-Gobain are 1.100 de angajati pe piata locala.

Francezii sunt prezenti in Romania cu noua companii: Saint-Gobain Glass, Saint-Gobain Isover, Rigips Romania, Saint-Gobain Weber Romania (producator de mortare si adezivi industriali), Saint-Gobain Conducte , Saint-Gobain Abrazivi, Saint-Gobain Brodrene Dahl, Ventistal Marine si MTI Impex (activeaza in industria lemnului).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri