American Restaurant System, compania care detine franciza Pizza Hut in Romania, estimeaza pentru acest an o stagnare a afacerilor la 10 mil. euro, pe o piata a restaurantelor in deriva, destul de fluctuanta si dinamica din punct de vedere al deschiderilor si inchiderilor de locatii, a declarat, pentru Wall-Street, Carmen Lupulet, director de marketing Pizza Hut.
In primul semestru al acestui an, Pizza Hut a raportat afaceri de 4,5 mil. euro, in usor declin fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Primele sase luni au avut o evolutie putin mai slaba decat primul semestru al anului trecut din cauza scaderii mediei tranzactiei si a cresterii ratei de schimb, calculul fiind in euro. Daca tinem cont de situatia economica actuala, este o evolutie normala", considera Carmen Lupulet (foto).

Compania a alocat pentru acest an un buget de investitii de 600.000 de euro, suma care va fi directionata catre deschiderea unui nou restaurant Pizza Hut si a unei unitati PHD, divizia de livrare la domiciliu. Planurile de extindere ale American Restaurant System vizeaza doar aceste doua noi locatii in 2009, compania explicand ca, pana in acest moment, nu a renuntat la niciun proiect ca urmare a contextului economic actual.

In prezent, American Restraurant System detine o retea de 13 restaurante Pizza Hut si 3 unitati PHD, cea mai buna evolutie in primul semestru fiind inregistrat de locatiile din Bucuresti.

Pizza Hut tinteste 2 mil. euro din livrarile la domiciliu

Principala masura de optimizare a costurilor adoptata de catre companie a fost renegocierea chiriilor, coroborata cu obtinerea unor preturi mai bune din partea furnizorilor. Aceasta strategie de eficientizare nu a inclus concedieri de personal sau reduceri salariale, American Restaurant Systems avand in prezent 500 de angajati.

In ceea ce priveste piata restaurantelor din Romania, Lupulet afirma ca in ultimul an a reprezentat o industrie „in deriva”, fluctuanta si dinamica, atat in ceea ce priveste numarul deschiderilor, cat si a inchiderilor de locatii. In plus, numarul clientilor s-a redus in primul semestru cu 2% fata de aceeasi perioada din 2008.

"Ce sper sa se intimple dupa aceasta furtuna este sa se cearna aceasta industrie si sa mai dispara dintre cei ce nu au ce cauta in domeniu, dintre cei ce nu inteleg respectul pe care trebuie sa-l ai pentru munca ta si clientul ce te alege. La cat de mult le place si isi doresc romanii sa iasa «in oras» , sa manance la restaurant, imediat ce vor incepe sa simta ca pericolul si timpurile dificile au trecut, o sa revina la vechile obiceiuri sau chiar vor dori mai mult", declara Carmen Lupulet.

Reteaua de restaurante Pizza Hut a intrat pe piata romaneasca in anul 1994. In Romania opereaza in prezent 13 restaurante Pizza Hut, dintre care sase in Bucuresti, doua in Constanta, doua in Cluj si cate o locatie in Timisoara, Bacau si Iasi.

La nivel global, Pizza Hut detine peste 12.000 de locatii in peste 100 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri