Heinken Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata locala de bere, a anuntat ca va renunta la productia de malt, incepand cu 19 octombrie, pentru a-si creste eficienta. In urma acestei decizii, 61 de angajati vor fi disponibilizati.
Compania produce malt in sectiile de la Hateg, Craiova si Miercurea-Ciuc. Decizia de a renunta la productia de malt s-a luat in urma unei analize, care a aratat ca productia de malt in cadrul Heineken Romania se realizeaza cu costuri foarte mari, rezultate din consumul mare de energie si apa.

In plus, tinand cont de standardele existente, capacitatea celor trei sectii de malt este relativ scazuta. Astfel, compania va achizitiona malt de la furnizori.

“Scopul nostru este sa ne desfasuram activitatea in Romania pe termen lung, intr-un mod eficient si responsabil. Suntem aici pentru a ramane, pentru a investi in continuare in companie si in marcile noastre, pentru a oferi o calitate excelenta consumatorilor nostri. De aceea cercetam in permanenta unde sa directionam investitiile in mod eficient si ce trebuie facut pentru a imbunatati in permanenta calitatea. Orientarea catre furnizori de malt, cu echipamente de productie mai moderne, va contribui la realizarea acestui obiectiv. In plus, ne va permite sa ne concentram asupra activitatii noastre de baza, arta fabricarii unei beri de inalta calitate, pentru care Heineken este cunoscut atat in Romania, cat si in intreaga lume”, declara Jan Derck van Karnebeek (foto), director general al Heineken Romania.

In urma deciziei de renuntare la productia de malt, 61 de angajati vor fi disponibilizati. “Pentru a minimiza posibilul impact social, acestora li se va oferi consiliere in cariera si asistenta in cautarea unui loc de munca. In plus, am agreat impreuna cu sindicatele un pachet de compensatii financiare care le va fi acordat ca urmare a incetarii contractului de munca”, a adaugat Jan Derck van Karnebeek.

Heineken Romania are cinci fabrici de bere situate in Constanta, Craiova, Hateg, Miercurea-Ciuc si Targu Mures si 1.300 de angajati. Portofoliul de marci acopera toate segmentele pietei: Heineken, Ciuc Premium, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gösser, Schlossgold, Silva, Gambrinus, Harghita si Hategana.

Compania a raportat in primul semestru al anului un avans de 12% a cifrei de afaceri, pana la o valoare neta de 436 mil. lei (103,3 mil. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri