A&D Pharma, cel mai puternic grup de retail farmaceutic la nivel local, a anuntat ca este in negocieri pentru a achizitiona filialele Ozone din Polonia, Ungaria, Slovacia si Cehia, precum si distribuitorul bulgar Arishop Pharma AD. Achizitia ar putea fi parafata la sfarsitul anului.
"A&D Pharma anunta ca se afla in negocieri pentru a achizitiona o serie de companii farmaceutice aflate in plina crestere, ce isi desfasoara activitatile in cinci tari din Europa Centrala si de Est. Aceste companii sunt: Arishop Pharma AD si filialele sale din Bulgaria, Ozone Laboratories Polska si Ozone Laboratories Polska Services din Polonia, Ozone Laboratories Magyarorszag Kft. din Ungaria, Ozone Laboratories Slovakia s.r.o. din Slovacia si Ozone Laboratories Czech Republic s.r.o. din Republica Ceha", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie. Companiile au actionariat comun cu A&D Pharma si-i sunt afiliate.

Aceste posibile achizitii se inscriu in strategia companiei de a se extinde la nivel regional si de a-si dezvolta divizia de marketing si vanzari. "A&D Pharma este una din cele mai mari companii cu activitate comerciala integrata din domeniul produselor farmaceutice din Centrul si Estul Europei, iar aceasta achizitie ar reprezenta un pas inainte in strategia noastra de consolidare a acestei pozitii. Cultura antreprenoriala a companiilor vizate si natura serviciilor pe care acestea le ofera in mai multe tari din aceasta zona sunt compatibile cu profilul A&D Pharma. Vom informa piata cu privire la modul in care progreseaza negocierile", a declarat Robert Popescu (foto), CEO-ul companiei.

Wall-Street lansa acum aproape doua saptamani ipoteza trecerii filialelor Ozone sub umbrela A&D Pharma, ca urmare a declaratiilor facute de Stephen Stead, CEO-ul LaborMed. Stead afirma intr-un interviu acordat Wall-Street ca “filialele Ozone, care vor trece sub umbrela A&D Pharma, vor importa produsele LaborMed si le vor vinde mai departe catre marii distribuitori”. La momentul respectiv, informatia nu a fost confirmata de Robert Popescu, care a declarat doar ca filialele Ozone sunt independente si ca nu au fost preluate de A&D Pharma, dar ca nu exclude aceasta posibilitate.

Toate companiile vizate asigura servicii de marketing si vanzari pentru producatori de produse farmaceutice, precum si importul si distributia de medicamente. Compania Arishop Pharma AD din Bulgaria si subsidiarele sale sunt specializate in promovarea produselor farmaceutice catre spitale si farmacii, precum si in importul si distributia de medicamente. In Polonia, Slovacia si Republica Ceha, Ozone Laboratories vinde produse farmaceutice eliberate pe baza de reteta precum si OTC-uri (produse farmaceutice fara reteta medicala), suplimente alimentare si dispozitive medicale selectionate, informeaza oficialii A&D Pharma.

Achizitia face subiectul negocierilor si aprobarilor ulterioare atat la nivelul conducerii tuturor companiilor implicate in tranzactie cat si in cadrul consortiului de 5 banci care a acordat recent A&D Pharma un credit de 100 milioane de euro pentru refinantare: Banca Comerciala Romana SA; BRD - Groupe Societe Generale SA; Citibank Europe Plc; RBS Bank (Romania) S.A. si UniCredit Bank Austria AG. A fost un studiu de tip “due diligence” si, in cazul in care tranzactia va fi aprobata, procesul de achizitie se va incheia inainte de sfarsitul lui 2009.

Vara aceasta, LaborMed a preluat portofoliul de produse al Ozone Laboratories, printr-o tranzactie evaluata la 20-30 de milioane de euro. Tranzactia a fost anuntata in premiera de Wall-Street, cu o saptamana inainte de comunicatul oficial.

Citeste integral interviul acordat publicatiei noastre de Stephen Stead, CEO-ul LaborMed.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri