Raul Ciurtin, presedintele Albalact Alba Iulia, singurul jucator independent in top 5 producatori locali de lactate, a declarat, pentru Wall-Street, ca va lua in serios posibilitatea vanzarii companiei numai in cazul in care va exista la un moment dat o oferta foarte buna, imposibil de refuzat.
“Am fost ofertati in ultimul timp sa vindem Albalact, insa am refuzat pentru ca nu am considerat acele oferte drept favorabile. In prezent nu exista o presiune de a vinde, compania se dezvolta bine, are potential de dezvoltare si isi continua planurile de dezvoltare. Nu pot evalua business-ul Albalact intrucat e vorba in principal de valoarea strategica, vorbim de singurul jucator independent din top 5 producatori de lactate din Romania”, spune Raul Ciurtin (foto).

Raul Ciurtin detine impreuna cu tatal sau, Petru Ciurtin, 53% din actiunile Albalact, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Albalact Alba Iulia a raportat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 116 mil. lei, in crestere cu 30,6%, respectiv un profit de 2,81 mil. lei, triplu fata de perioada similara a anului trecut.

Astfel, cifra de afaceri a companiei Albalact in prima jumatate a acestui an a atins valoarea de 116.270.109 lei, comparativ cu 89.030.950 lei, nivel raportat in primul semestru al anului 2008.

De asemenea, profitul operational obtinut in primul semestru din 2009 a crescut de aproape 3,5 ori (cu 247,8%), ajungand la 6.213.552 lei, de la 1.786.496 lei in aceeasi perioada a anului trecut.

In toamna anului trecut, Albalact a relocat intreaga productie de lactate in noua fabrica de la Oiejdea, care a presupus o investitie de peste 17 milioane de euro. La scurt timp, Albalact a achizitionat 77% din actiunile societatii Raraul SA Campulung Moldovenesc pentru intrarea pe categoria branzeturilor.

Anul acesta, Albalact a inceput sa functioneze cu capacitatile de productie extinse in ambele fabrici - Oiejdea si Raraul Campulung Moldovenesc.

Totodata, compania a deschis un centru logistic nou langa Bucuresti, cu o investitie de 3 milioane de euro si urmeaza sa incheie prima etapa de modernizare a fermei proprii din Vaidei (Hunedoara), proiect ce a necesitat o alta investitie de aproape 2 milioane de euro.
In toamna acestui an, Albalact a planificat finalizarea investitiilor si pentru fabrica Raraul Campulung Moldovenesc.

Presedintele Albalact: In 2 ani, piata lactatelor va fi disputata de un ‘pluton’ de jucatori de frunte

Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajati si peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a-II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Pe langa produsele lactate proaspete comercializate sub brandurile Fulga si Zuzu, Albalact mai comercializeaza unt, iaurt si smantana sub marca De Albalact.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri