Cifra de afaceri a producatorului de lactate Albalact a crescut cu 11,6% in primul semestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 228,34 milioane de lei, iar profitul net a avansat de trei ori, la 13,38 milioane de lei, scrie Mediafax.

In primele sase luni ale anului trecut, Albalact a obtinut o cifra de afaceri de 204,55 milioane de lei si un profit net de 4,44 milioane de lei. Veniturile din exploatare au crescut cu 24%, de la 205,15 milioane de lei la 255,13 milioane de lei, iar cheltuielile au urcat cu 21,6%, de la 198,7 milioane de lei la 241,6 milioane de lei, se arata intr-un comunicat transmis de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Totodata, cheltuielile financiare ale companiei au scazut la mai putin de jumatate in perioada analizata, de la 3,64 milioane de lei anul trecut la 1,67 milioane de lei.

In primul trimestru, Albalact a raportat un profit net de 11,5 milioane de lei, comparativ cu 2,7 milioane lei in aceeasi perioada a anului anterior, ca urmare a unui castig semnificativ din activitati cu caracter exceptional, respectiv transferul activitatii de logistica din Albalact in noua companie Albalact Logistic, companie detinuta 100% de Albalact.

Obiectivul principal al producatorului de lactate pentru acest an este ca cifra de afaceri sa depaseasca pragul de 100 milioane euro, estimare sustinuta de cresterea pe piata branzeturilor si iaurturilor si mentinerea cotelor pe celelalte segmente. Tot pentru acest an, Albalact si-a bugetat o crestere a profitului net cu 30%, la 11 milioane lei (2,5 milioane euro).

Citeste si:
Pe cine au numit francezii de la Lactalis in fruntea Albalact
Francezii de la Lactalis...

Producatorul detine doua unitati de productie, una in localitatea Oiejdea din judetul Alba si una in Campulung Moldovenesc, fabrica Raraul. Acesta ocupa locul 3 in topul producatorilor de lactate din Romania, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact si Raraul. Compania are peste 800 de angajati. Cel mai mare actionar al Albalact este omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiunile Albalact, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%). In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat tot in Cipru, cu 25,45% din actiunile Albalact.

La cea mai recenta cotatie de 0,2280 lei/actiune, capitalizarea companiei este de 148,8 milioane de lei (33,5 milioane de euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum au evoluat afacerile primilor 10 mari producatori de lactate
Setari Cookie-uri