Producatorul de lactate Albalact (ALBZ) a obtinut anul trecut un profit net de 8,4 milioane lei (1,9 milioane euro), cu 15% mai mare comparativ cu 2012, la o cifra de afaceri de 423 milioane lei (95,7 milioane euro), in crestere cu 23%, potrivit raportului anual al companiei.

In 2012, compania a avut o cifra de afaceri de 343,8 milioane lei si un profit net de 7,3 milioane lei. Veniturile totale ale companiei au crescut anul trecut cu 22,5% comparativ cu 2012, la 429,4 milioane lei (97,1 milioane euro), iar cheltuielile totale au urcat cu 22,7%, la 419,5 milioane lei (95 milioane euro).

Raportul urmeaza sa fie aprobat de actionari in AGA, programata pentru 28 aprilie. Tot atunci va fi discutata aprobarea de principiu a fuziunii prin absorbtie a societatii Raraul de catre Albalact, precum si initierea negocierilor cu potentiali investitori pentru instrainarea partiala si/sau totala a partilor sociale ale firmei Albalact Logistic.

Albalact Logistic a fost infiintata anul trecut si a preluat intreaga activitate de logistica a producatorului de lactate: transportul de marfa si depozitarea, parcul de masini de transport marfa si cele trei depozite din Ilfov, Dolj si Suceava, scrie Mediafax.

Producatorul detine doua unitati de productie, una in localitatea Oiejdea din judetul Alba si una in Campulung Moldovenesc, fabrica Raraul, dar si cinci magazine proprii, doua in Bucuresti si trei in Cluj-Napoca. Acesta ocupa locul 3 in topul producatorilor de lactate din Romania, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact si Raraul.

Citeste si:
Vânzările de cărți pentru copii au crescut după închiderea școlilor
Libris.ro: Vânzări cu 81% mai...

Compania este controlata de omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiunile Albalact, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%). In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat tot in Cipru, cu 25,45% din actiunile Albalact.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Producătorul de lactate Napolact lansează magazin online
Setari Cookie-uri