Afacerile Albalact cresc cu 18%, profitul ramane la fel

Producatorul de lactate Albalact (ALBZ) a raportat pentru primul trimestru o crestere cu 18% a cifrei de afaceri, la 102,4 milioane lei, si un profit similar cu cel din ianuarie-martie 2012, de 2,68 milioane lei, a anuntat compania.

"Cresterea inregistrata de compania noastra in primul trimestru a depasit cresterea pietei in ansamblu. Asta ne arata ca exista in continuare segmente in piata lactatelor cu potential de dezvoltare (...) Sunt categorii in care Albalact are rezultate foarte bune, cu o dublare a vanzarilor - este vorba despre iaurt si branza proaspata de vaci - iar pe aceste categorii compania mizeaza in continuare", a declarat Irina Mandoiu, director comercial Albalact, relateaza Mediafax.

Ea apreciaza ca piata lactatelor nu va avea o evolutie mai buna in acest an fata de 2012, din cauza costurilor mari cu materiile prime si puterii de cumparare reduse.

"O revigorare a consumului ar putea veni si din micsorarea cotei TVA", a adaugat Mandoiu.

In 2012, Albalact a dublat capacitatea de productie a fabricii Raraul din Campulung Moldovenesc pentru fabricarea branzei de vaci, produs care a adus Albalact pe locul 2 in topul producatorilor de branza proaspata de vaci, cu o cota valorica de 9%. Compania mai detine o unitate de productie in localitatea Oiejdea din judetul Alba.

Potrivit companiei, Albalact ocupa pe locul 3 in topul producatorilor de lactate din Romania, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact si Raraul.

Pentru acest an, producatorul de lactate si-a planificat un profit net de 13,86 milioane lei, cu 90% mai mare fata de valoarea din 2012. Albalact a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 343,8 milioane lei, in crestere usoara fata de valoarea din 2011, si un profit net de 7,3 milioane lei, cu 27% mai mare.

Compania este controlata de omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiunile Albalact, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%).

In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat si el in Cipru. Fondul detine 25,45% din actiunile Albalact.

Compania este cotata la Bursa de Valori Bucuresti si are o capitalizare de 94,6 milioane lei (21,8 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cererea de produse BIO este în creștere pe piața românească, în timpul pandemiei
Setari Cookie-uri