Producatorul de lactate Albalact (ALBZ) si-a planificat pentru acest an un profit net de 13,86 milioane lei, cu 90% mai mare fata de valoarea din 2012, reiese din bugetul de venituri si cheltuieli al companiei.

Veniturile totale ale companiei ar urma sa creasca cu 10%, la 385 milioane lei, iar cheltuielile totale cu 6,5%, la 368 milioane lei.

Albalact a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 343,8 milioane lei, in crestere usoara fata de valoarea din 2011, si un profit net de 7,3 milioane lei, cu 27% mai mare. Compania va acorda in acest an primele dividende din ultimii 14 ani, de 0,0105 lei/actiune, scrie Mediafax.

Potrivit unor informatii anterioare, compania are in plan pentru acest an pastrarea echilibrului intre cresterea in volum si profitabilitate, cu optimizarea cheltuielilor.

"Asadar, urmarim consolidarea pozitiei in categoriile in care suntem lideri (lapte, smantana, unt) si cresterea in alte categorii (iaurt, branzeturi), cu mentinerea profitabilitatii. Alta prioritate pentru Albalact in 2013 este diversificarea portofoliului cu extinderi de gama si lansari de produse noi. Anul 2013 nu va fi un an mai usor, insa exista in continuare oportunitati de dezvoltare a business-ului. Sunt si categorii in lactate care cresc si vor continua sa creasca, iar noi mizam pe ele", declara, intr-un comunicat, Raul Ciurtin, presedintele si directorul general al Albalact.

In 2012, Albalact a dublat capacitatea de productie a fabricii Raraul din Campulung Moldovenesc pentru fabricarea branzei de vaci, produs care a adus Albalact pe locul 2 in topul producatorilor de branza proaspata de vaci, cu o cota valorica de 9%. Compania mai detine o unitate de productie in localitatea Oiejdea din judetul Alba.

Potrivit companiei, Albalact ocupa pe locul 3 in topul producatorilor de lactate din Romania, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact si Raraul.

Compania este controlata de omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiunile Albalact, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%).

In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat si el in Cipru. Fondul detine 25,45% din actiunile Albalact.

Compania este cotata la Bursa de Valori Bucuresti si are o capitalizare de aproximativ 20 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
România, printre ţările UE care cer finanţare pentru proiectele de gaze naturale
Setari Cookie-uri