Grupul Dafora, controlat de omul de afaceri Gheorghe Calburean, estimeaza pentru intregul an 2009 stagnarea cifrei de afaceri, in jurul valorii de 500 mil. lei, iar numarul angajatilor se va reduce cu 10%, la aproape 3.250, a declarat reprezentantul grupului.
"Am fost la inceputul anului tentati sa facem disponibilizari, dar ne-am asumat riscurile de a pastra personalul. Asa ca nu am facut disponibilizari. Per total grup, reducerea de personal credem ca va fi de cel mult 10%, de la 3.500, in 2008, la aproape 3.250 pana la sfarsitul acestui an. O parte au fost trecuti la somaj tehnic, altii s-au pensionat ori au plecat voluntar. De asemenea, unele contracte au fost incheiate pe perioada determinata", a explicat Gheorghe Calburean, citat de NewsIn.

In primele noua luni ale acestui an, grupul Dafora a realizat o cifra de afaceri de 360 milioane lei, in crestere cu 14% fata de perioada similara din 2008. De asemenea, profitul in aceasta perioada a fost de 17 milioane lei, scaderea de 1% fata de acelasi interval din anul trecut fiind cauzata de actuala criza economica.

"Pentru acest an, estimam o crestere cu 70% a profitului, de la 13 milioane lei, anul trecut, la 22 milioane lei, in 2009, datorita activitatii Condmag, cel mai mare constructor de conducte magistrale din tara. Totodata, preconizam mentinerea cifrei de afaceri la aproximativ 500 milioane lei. In 2008, cifra de afaceri a grupului Dafora a fost de 492 milioane lei", a declarat Gheorghe Calburean, in cadrul unei conferinte la Sighisoara.

Grupul Dafora este controlat de omul de afaceri Gheorghe Calburean, iar principalele companii din cadrul grupului sunt compania Dafora SA Medias si Condmag SA.

Pentru anul 2009, grupul Dafora preconizeaza o cifra de afaceri de aproximativ 500 milioane lei si un profit de peste 22 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri