Plus Discount, parte a grupului german Tangelmann, a reusit saptamana aceasta sa-l depaseasca pe concurentul Penny Market ca numar de magazine. Scorul in momentul de fata este de 88 la 87, dar lupta se anunta a fi stransa in continuare, ambii retaileri avand planuri de extindere agresiva a retelei pe plan local.
In ultimele doua luni ale anului, Rewe Romania urmeaza sa deschida 13 noi magazine Penny Market, iar pentru 2010 planifica extinderea retelei cu alte 25 de unitati, in urma unei investitii totale de 150 de milioane de euro.

Saptamana aceasta, retailerul a deschis, la Zalau, cea de-a 87-a unitate din lant, o investitie de 1,5 milioane de euro. Magazinul are o suprafata de 1.000 de metri patrati, dintre care 750 de metri patrati sunt suprafata de vanzare, si beneficiaza de o parcare pentru clienti de 71 de locuri. Pana in prezent, REWE Romania a creat 2.200 de locuri de munca la sediul central, in centrul logistic, precum si in cele 87 de magazine ales ale.

Concurentul sau, Plus Discount, a inaugurat opt noi magazine anul acesta, in urma unor investitii de 1-1,5 milioane de euro pentru fiecare unitate. Majoritatea dintre ele sunt de tip freestandar (nu sunt incluse intr-un parc sau centru comercial) si au o suprafata medie de 1.000 de metri patrati.

Zilele acestea, Plus Discount a deschis doua noi magazine - la Brasov si Ocna Mures, pentru care a fost nevoie de o cheltuiala totala de trei milioane de euro. Pana la sfarsitul anului, retailerul german va mai deschide alte trei discountere in Brasov, precum si altele in toata tara.

Plus ofera o gama de peste 1.500 de produse, incluzand atat produse alimentare de baza, cat si produse nealimentare tip 1 (detergenti, cosmetice si hrana de animale). Aprovizionarea magazinelor se face zilnic, din centrul logistic de la Ploiesti. Brandul Plus exista pe piata germana de 35 de ani. Compania este deja prezenta cu circa 4.100 de magazine si peste 40.000 de angajati in opt tari europene (Germania, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, Portugalia, Grecia si Romania). Prezenta retelei Plus in cele trei locatii face parte din programul de expansiune la nivel national, care va continua in toate orasele cu peste 15.000 de locuitori.

Grupul Rewe, care mai opereaza pe piata locala si supermarketurile Billa, precum si magazinele de tip cash & carry Selgros, dar si Penny XXL, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 1,25 de miliarde de lei, in crestere cu 51% fata de 2007. In prezent, REWE este lider local, dar si european pe segmentul comertului alimentar si in turism.

Afla cine se mai intrece cu Plus Discount si Penny Market in inaugurari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri