“Tot ce putem face este sa facem diferite scenarii, de la cel mai bun la cel mai prost si sa fim pregatiti pentru orice”, spune, intr-un interviu acordat Wall-Street noul director de operatiuni al Alexandrion Grup Romania, Yiannis Lagos. In opinia sa, economia romaneasca va mai traversa un nou semestru dificil, primele semne de revenire usoara putand aparea spre finalul anului viitor.
Yiannis Lagos (42 ani) a preluat conducerea departamentului operatiuni din cadrul Alexandrion Grup Romania la inceputul lunii octombrie. Ceea ce l-au convins sa accepte propunerea au fost numele si marimea companiei, spune Lagos.

Yiannis Lagos (foto) a ocupat pozitii de management in resurse umane in companii precum Alpha Bank - Grecia, NIIT India, JCI - la nivel global, Elmec Romania, Global Eye Investments Romania. De la prima vizita in Romania, in anul 2000, au avut loc schimbari majore in mediul economic local, considera oficialul Alexandrion Grup.

“Traficul este unul din aspectele negative, insa in ceea ce priveste lucrurile pozitive, observ profesionalism in gandire, oamenii de business au devenit mai maturi, exista majoritatea companiilor internationale mari pe piata, infrastructura se schimba”, explica Lagos.

Este adeptul stilului de management american, bazat mai mult pe leadership si mai putin pe management propriu-zis, unul din lucrurile invatate de-a lungul carierei sale profesionale fiind intelegerea oamenilor si a modului in care opereaza in cadrul companiei. La fel de importanta este, in opinia lui Lagos, intelegerea culturii organizationale si a impactului sau asupra operatiunilor.

“Managementul tine de administrarea resurselor, leadershipul se refera la directionarea unor oameni catre o anumita directie. Primul tine de aspectele hard ale afacerii, pe cand cel de-al doilea se refera la partea soft. Diferenta pe care o remarc din 2006 si pana acum este ca oamenii din pozitii de management se focuseaza mai mult pe dezvoltarea componentei de leadership. Nu mai dau ordine, nu mai sunt atat de autoritari, incearca sa-si inteleaga angajatii si ce anume ii motiveaza”, spune Yiannis Lagos.

Criza economica nu a schimbat cu nimic stilul sau de management. L-a determinat doar sa fie mai atent la deciziile pe care le ia si la evolutia pietei, insa nu crede ca munceste mai mult decat inainte,

“Intr-o perioada de normalitate lucrezi mult pentru a capitaliza cat mai mult pe ce ai, intr-o recesiune muncesti la fel de mult pentru a te asigura ca totul este pregatit pentru o noua perioada de normalitate”, declara Lagos.

Unul din obiectivele principale ca director de operatiuni il constituie crearea unui sistem de lucru performant, spune Yiannis Lagos.

“Consideram ca aceasta este o perioada cu numeroase oportunitati. Avem luxul sa stam sa observam si sa gandim la ceea ce se intampla in piata. 2008 a fost un an de exceptie pentru Alexandrion, 2009 este un an bun, investim in oameni, in tehnologie. Nu stim daca vom creste sau vom scadea numarul angajatilor. Pentru moment recrutam in diferite zone – resurse umane, in productie, distributie. Nu avem un plan organizat de reducere a personalului”, spune Lagos.

Alexandrion Grup Romania are in prezent aproximativ 600 de angajati.

Alexandrion Grup a inregistrat in 2008 vanzari brute de 83 de milioane euro, comercializand peste 10 milioane de sticle de brandy “Alexandrion”. Printre produsele companiei se numara: Alexandrion, Brancoveanu, Cava d’Oro, Kreskova, Alexander, Red Bowler scotch whisky si alte 20 de marci de brandy si de spirtoase albe.

CV Yiannis Lagos
  • Ianuarie 2008-octombrie 2009: director executiv si membru in boardul managerial al Global Eye Investment Romania
  • Mai 2006-decembrie 2007: director executiv si membru in boardul de conducere al Elmec Romania (companie care reprezinta pe piata locala Nike, Converse, Miss Sixty si alte 20 de branduri)
  • Ianuarie 2004-decembrie 2006: vicepresedinte, membru al comitetului executiv si al boardului managerial si CEO JC International Europa
  • Mai 2002-decembrie 2003: director general NIIT Europa
  • Septembrie 1994-mai 2002: ofiter credite retail Alpha Bank (Atena, Grecia)
Yiannis Lagos este absolvent de MBA, detine o diploma de Bachelor of Science in IT precum si diplome in Business international sau in managemetul ONG-urilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri