Familia Ciurtin, principalul actionar al producatorului de lactate Albalact Alba-Iulia, risca sa fie actionata in judecata de Leontin Petre-Gavril, persoana fizica ce revendica 50% din actiunile companiei pe baza unui contract de asociere semnat cu actionarul mentionat. Petre-Gavril declara ca nu este de acord cu vanzarea actiunilor detinute impreuna cu familia Ciurtin si alte persoane implicate, in conditiile in care detine informatii despre existenta unor negocieri in acest sens.
Potrivit unui comunicat Albalact, Petru Ciurtin este proprietarul exclusiv al unui numar de 207.164.607 actiuni emise de Albalact, reprezentand 31,74% din capitalul social.

"Nicio terta parte, prin urmare nici Leontin Petre-Gavril, nu detine vreun drept cu privire la niciuna dintre actiuni, fie ca este vorba de dreptul de proprietate asupra acestora, fie ca este vorba de drepturi conferite de actiuni. Pretinsele pretentii ale lui Leontin Petre-Gavril referitoare la o parte din actiuni sunt nefondate si neintemeiate, intrucat acordul de asociere in participatiune, invocat de Leontin Petre-Gavril pentru a crea false aparente in favoarea sa, a incetat de drept in data de 24 mai 1999, respectiv cu 3 luni inainte de privatizarea Albalact", spune Petru Ciurtin in comunicat.

“Inainte de privatizarea companiei Albalact, in luna iulie 1999, am semnat cu familia Ciurtin in luna mai a aceluiasi an, un contract de asociere prin care ne reuneam posibilitatile financiare pentru a licita acel pachet de actiuni. Raul Ciurtin a participat la acea licitatie si de aceea actiunile apar pe numele sau, insa conform contactului de asociere toate actiunile sunt detinute in proportie de 50-50%”, a declarat, pentru Wall-Street, Leontin Petre-Gavril.

Acesta afirma ca detine informatii potrivit carora negocierile pentru vanzarea producatorului Albalact sunt aproape de final.

“Doresc sa precizez pozitia mea ferma de refuz a vanzarii acestor actiuni detinute de mine impreuna cu fam. CIURTIN si alte persoane implicate si, cu atat mai mult ma impotrivesc preluarii societatii ALBALACT de catre o firma straina, avand in vedere pozitia de lider national in industria de lactate a SC „ALBALACT” SA (cu actionariat romanesc) si locul 3 in competitia cu ceilalti operatori cu actionariat strain. Consider ca prin investitiile din ultimii ani (noua fabrica de productie complet automatizata, fermele de vaci de la Vaidei, centrul de logistica din Bucuresti si preluarea SC „RARAUL” SA pentru productia de branzeturi), abia acum exista create cu adevarat premizele pentru o crestere substantiala in urmatorii ani, existand toate conditiile pentru a deveni lider pe piata interna si posibilitatea de extindere pe alte piete”, se arata in textul notificarii remise wall-street.ro.

Leontin Petre-Gavril a mai spus ca va purta negocieri cu familia Ciurtin incepand cu 1 ianuarie 2010 pentru a rezolva aceasta situatie pe cale amiabila, in cazul unui esec, fiind determinat sa-i actioneze in judecata, pe 16 ianuarie.

Contactat de catre wall-street.ro, Raul Ciurtin (foto) a calificat aceasta notificare drept “o incercare de a obtine niste bani pe cale nejustificata”.

“Familia Ciurtin are drept deplin asupra actiunilor Albalact. Acel contract de asociere amintit de Leontin Petre-Gavril a devenit nul inainte de cumpararea actiunilor in luna august 1999. Calific actiunea sa drept o incercare de a obtine niste bani pe cale nejustificata”, afirma Raul Ciurtin.

In ceea ce priveste informatia potrivit careia negocierile pentru vanzarea Albalact, Raul Ciurtin considera ca Leontin Petre-Gavril “nu este bine informat”. Acesta a spus ca isi mentine afirmatia facuta in luna octombrie, potrivit careia va lua in serios posibilitatea vanzarii companiei numai in cazul in care va exista la un moment dat o oferta foarte buna, imposibil de refuzat.

Raul Ciurtin detine impreuna cu tatal sau, Petru Ciurtin, 53% din actiunile Albalact, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Albalact Alba Iulia a raportat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 116 mil. lei, in crestere cu 30,6%, respectiv un profit de 2,81 mil. lei, triplu fata de perioada similara a anului trecut.

De asemenea, profitul operational obtinut in primul semestru din 2009 a crescut de aproape 3,5 ori (cu 247,8%), ajungand la 6.213.552 lei, de la 1.786.496 lei in aceeasi perioada a anului trecut.

In toamna anului trecut, Albalact a relocat intreaga productie de lactate in noua fabrica de la Oiejdea, care a presupus o investitie de peste 17 milioane de euro. La scurt timp, Albalact a achizitionat 77% din actiunile societatii Raraul SA Campulung Moldovenesc pentru intrarea pe categoria branzeturilor.

Anul acesta, Albalact a inceput sa functioneze cu capacitatile de productie extinse in ambele fabrici - Oiejdea si Raraul Campulung Moldovenesc.

Totodata, compania a deschis un centru logistic nou langa Bucuresti, cu o investitie de 3 milioane de euro si urmeaza sa incheie prima etapa de modernizare a fermei proprii din Vaidei (Hunedoara), proiect ce a necesitat o alta investitie de aproape 2 milioane de euro.
In toamna acestui an, Albalact a planificat finalizarea investitiilor si pentru fabrica Raraul Campulung Moldovenesc.

Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajati si peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a-II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Pe langa produsele lactate proaspete comercializate sub brandurile Fulga si Zuzu, Albalact mai comercializeaza unt, iaurt si smantana sub marca De Albalact.

Textul notificarii


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri