Un numar de 2.650 de angajati vor fi disponibilizati in acest an, din cadrul unor companii aflate in subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern postat pe portalul ministerului.
Astfel, Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani va disponibiliza 1.600 angajati, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia din Targu Jiu si producatorul de energie electrica si termica Termoelectrica vor disponibiliza fiecare cate 300 de salariati, Complexul Energetic Rovinari va da afara 200 de oameni, in timp ce Complexul Energetic Turceni va renunta la 250 dintre angajati.

"Strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2007-2020 aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 1069/2007, Strategia industriei miniere pentru perioada 2004-2010 aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 615/2004 constituie reglementarile actuale in baza carora se deruleaza programe de restructurare a companiilor/societatilor nationale si societatilor comerciale miniere aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri", se arata in proiectul de act normativ, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, obiectivele principale sunt reducerea in continuare a pierderilor de exploatare pana la eliminare, obtinerea unei competitivitati reale in conditiile unei piete libere, atenuarea impactului social prin programe consistente si realizabile in zonele cu activitati miniere in reducere, precum si pentru eficientizarea actului managerial si pentru utilizarea mai buna a potentialului uman si tehnic existent, pentru reducerea timpilor de interventie in cadrul lucrarilor de mentenanta, diminuarea cheltuielilor financiare la societatile producatoare de energie electrica si termica si impact pozitiv asupra mediului de afaceri.

Totodata, suma de la bugetul de stat si bugetul asigurarilor de somaj ce va fi cheltuita in acest sens, in 2010, va fi de 43 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri